Ohjelmistopalveluyritys Oscar Softwaren toimitusjohtajana 1.4.2022 aloittanut Mika Yletyinen on nyt myös yrityksen osakas merkittävällä osuudella. Yletyinen päätti sijoittaa johtamaansa yritykseen, koska uskoo yrityksen edistyksellisiin ratkaisuihin ja työntekijöihin.

Koko uransa eri teknologiatoimittajilla työskennellyt Mika Yletyinen kävi pitkät keskustelut pääomasijoittaja Panostajan kanssa ennen kuin otti toimitusjohtajan tehtävän vastaan. Yletyiselle oli tärkeää päästä johtamansa yrityksen osakkaaksi ja merkittävää myös oli, että Oscar Softwaren enemmistöomistaja on pääomasijoittaja. Se on Yletyiselle tae siitä, että yritys haluaa kasvaa.

– Tykkään ajatusmaailmasta, jota pääomasijoittajilla on yritystä kohtaan. Ja osakkaana minua motivoi laittaa itseni peliin, Yletyinen sanoo.

Yletyisen mielestä kehittyvästä yrityksestä pitää löytyä tietyt peruselementit, joiden päälle rakennetaan. Näitä ovat muun muassa osaava henkilöstö sekä kilpailukykyiset tuotteet ja palvelut.

Aloitettuaan Oscar Softwaren toimitusjohtajana Yletyinen sai aikaa miettiä omaa investointiaan yritykseen.

– Sain ensin katsoa miltä tämä näyttää. Tein sitten päätöksen ostaa osakkuutta maksimin, jota minulle tarjottiin. Uskon Oscariin. Meillä on kaikki ainekset mennä eteenpäin.

Yksinkertaistaminen terävöittää tekemistä

Yletyisen mielestä segmentillä, jossa Oscar Software toimii, henkilöstön prosessiosaaminen on huippuluokkaa.

– Me ymmärrämme asiakkaan toimintaympäristöt valtavan hienosti ja uskallan väittää, että siellä me olemme kilpailijoitamme edellä.

Oscar Softwaren pääkonttori sijaitsee Tampereella ja yritys työllistää runsaan 150 it-alan ja taloushallinnon ammattilaista. Toiminnanohjausjärjestelmiä, verkkokauppoja ja taloushallinnon palveluita tarjoavan yrityksen johtaminen on alkanut Yletyisellä kuten aina – strategian yksinkertaistamisella.

– Jos strategiassa on liian monta asiaa, tekemisen ydin hukkuu. Pyrin yksinkertaistamaan ja fokusoimaan tekemistä. Ja tekemään siitä mitattavaa, jotta näemme, tapahtuuko niitä asioita, joita tavoittelemme, Yletyinen sanoo.

Asiakkaille ja henkilöstölle Yletyinen pyrkii olemaan saavutettavissa oleva toimitusjohtaja. 

– Minua saa kontaktoida, olen käytettävissä. Ja kontaktoin myös itse. Asiakkaiden toiveita kuuntelemalla ja omaa asiantuntemustamme käyttäen muodostamme kokonaiskuvan, jonka mukaan kehitämme tuotteitamme ja palvelujamme, Yletyinen kiteyttää.

Teknologia helpottaa elämää

Yletyinen kertoo ihailleensa nuorena poikana teknologiaa ”insinöörimäisen” teknisesti, mutta jo varhain ajatukset alkoivat liikkua sen ympärillä, mitä teknologialla voidaan saavuttaa.

– Teknologia merkitsee minulle elämää helpottavaa tekemistä. Meidän asiakkaillemme teknologia mahdollistaa asioiden automatisoinnin, Yletyinen sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan Oscar Softwarella on talo täynnä ihmisiä, jotka ymmärtävät teknologioita paremmin kuin hän itse. Yletyisen omaan rooliin kuuluukin istua pöydän toisella puolella ja katsoa loppukäyttäjän silmin, mitä hyötyjä teknologia tuo.

Omista havainnoista ja ideoista keskustelu on Yletyisen mukaan työyhteisössä helppoa.

– Oscarilla on välitön kulttuuri. Meillä sanotaan asiat reilusti niin kuin ne ovat. Tykkään avoimesta ja rehdistä tekemisestä. Meillä on kiva tehdä töitä, Yletyinen sanoo. 

Kuvat

Oscar Softwaren toimitusjohtaja Mika Yletyinen
Oscar Softwaren toimitusjohtaja Mika Yletyinen päätti sijoittaa johtamaansa yritykseen, koska uskoo yrityksen edistyksellisiin ratkaisuihin ja työntekijöihin. Kuva: Kerttu Liukkala / Oscar Software

Oscar Software Oy
Vuolteenkatu 2
33100 Tampere

010 820 1000
https://www.oscar.fi/