Monet mieltävät verkkopalvelun ja ERP-järjestelmän kahdeksi erilliseksi kokonaisuudeksi, mutta tehokkaan ja saumattoman liiketoiminnan kannalta tärkeintä on niiden sujuva yhteispeli. 

Tehokas ja aidosti kokonaisuutena toimiva järjestelmä säästää aikaa ja tarjoaa tukevan pohjan liiketoiminnan kasvattamiseen. Oscarin tavoitteena on auttaa organisaatioita uudistamaan ajattelutapojaan kohti kokonaisvaltaisempaa ekosysteemiajattelua. Meille ERP on liiketoiminnan taustalla toimiva tukiranka ja tietopankki, kun taas verkkopalvelu on sen käyttöliittymä, joka visualisoi datan haluttuun muotoon. Verkkokaupat, portaalit ja muut verkkoliiketoiminnan ratkaisut on luotu tuotteiden esittelyyn, tilaamiseen ja ostamiseen, mutta ne tarjoavat myös kurkistusikkunan ERP:in ajantasaiseen dataan. Verkkoliiketoiminnan ja toiminnanohjauksen yhteinen data sekä automatisoidut vuorovaikutteiset prosessit tarjoavat reaaliaikaisen tilannekuvan. 

Arjen helpottaja ja tehokas myynnin työkalu

Käyttäjille verkkopalvelut näkyvät esimerkiksi verkkosivuina, markkinointikanavana, tilausportaalina ja myynnin, tilaamisen tai toimittamisen työkaluina. Kun verkkoliiketoiminnan palvelut ja toiminnanohjaus pelaavat yhteen, asiakkaan tarvitsemat tiedot ja haluttu näkymä pystytään toistamaan molemmissa kokonaisuuksissa saumattomasti. Kaikki ajantasainen tuotetieto on verkkokaupan käytössä, ja kokonaistilanne sekä varasto- tai myymäläkohtaiset saldot voidaan esittää erikseen. 

Samojen tuotetietojen käyttö useammassa verkkoportaalissa mahdollistaa myös erilliset B2B- ja B2C-näkymät sekä myyjän ja asiakkaan omat käyttöliittymät. Tietoja ei myöskään tarvitse kirjata moneen eri alustaan, vaan kertaalleen syötettyä dataa voidaan hyödyntää ketterästi kaikkialla ekosysteemin sisällä. Se säästää aikaa ja auttaa ohjaamaan resursseja bisneksen kasvattamiseen. Sen lisäksi se parantaa loppuasiakkaiden käyttökokemusta. 

Jotta verkkopalvelun asiakaskokemus olisi mahdollisimman laadukas, tuotteet ja palvelut tulee olla selkeästi esillä. Siksi verkkokauppa ei saa olla muusta toiminnasta eristetty osio. Oscarille verkkopalveluiden rooli ERP:in visuaalisena käyttöliittymänä tarkoittaakin sitä, että kokonaisuuksia yhdistävä rajapinta toteuttaa saumattomasti asiakkaidemme bisneslogiikkaa. Tuotteiden esittely, ostaminen, varastosaldon reaaliaikainen esittäminen ja päivitys sekä toimitusten järjestäminen ovat kaikki olennaisia osia myös asiakaskokemuksen rakentamisessa. Verkkokaupan tai rajapintojen tekniset rajoitukset eivät saa sanella sitä, mitä tuotteita voidaan näyttää tai myydä, tai mitä tietoja voidaan esittää esimerkiksi varastoihin liittyen. 

Verkkoliiketoiminnan ratkaisuista voidaan luoda myös tehokas ja automatisoitu kenttämyynnin työkalu, jossa tuote-, hinta- ja muut tiedot ovat käytettävissä kaikkialla. Myyjä voi siis mennä asiakkaan luo, esitellä tuotteet ja myydä halutut ratkaisut samasta näkymästä, jolloin tieto päivittyy varastoon ja tilaus- sekä toimitusjärjestelmään. Myyty tuote voidaan toimittaa vaikka samana päivänä, ja kaikki tapahtuu käytännössä automaattisesti yhdellä klikkauksella. 

Oman koodin ansiosta apua kaikille toimialoille 

Oscarin palvelut sopivat yrityksille toimialasta riippumatta. Meillä on tyytyväisiä asiakkaita sekä tukkukaupan puolella että valmistavan teollisuuden aloilla. 

Erona useimpiin ERP-palveluntarjoajiin me huolehdimme myös asiakkaidemme verkkopalveluiden toimivuudesta. Olemme huomanneet, että niiden äärellä organisaatiot jäävät usein oman onnensa nojaan. Monet toimijat tarjoavat integroituja järjestelmiä, mutta niissä on yleensä välissä jokin ulkoinen rajapinta tai jopa kolmannen osapuolen toimija. Oscar tarjoaa oman koodinsa myötä aidon ekosysteemin, jossa huolehdimme itse siitä, että kaikki toimii juuri asiakkaan tarpeita palvelevalla tavalla sekä verkkoliiketoiminnan että toiminnanohjauksen suhteen. Samalla meidän ei tarvitse teknisen toimintavarmuuden nimissä tinkiä visuaalisuudesta ja käytettävyydestä.  

Oscarin alustan ansiosta ajantasainen tieto voidaan tarjota sekä asiakasorganisaatioillemme että heidän asiakkailleen mahdollisimman selkeästi, kattavasti ja tehokkaasti. Verkkoliiketoiminnan ratkaisujen ja ERP-palveluiden lisäksi tarjoamme asiakkaillemme myös muita tilaamisen ja toimittamisen työvälineitä, kuten ostoportaalia ja toiminnanhallintaa. Kun kokonaisuus toimii sujuvasti, kaikkien arjesta tulee kitkattomampaa.

Lue myös: Verkkoliiketoiminta Oscarilla

Olisiko teidän yrityksellenne hyötyä verkkoliiketoiminnan palveluista? Ota yhteyttä niin kartoitetaan tilannetta yhdessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.