Verkkokaupan perustaminen on monille yrittäjille houkutteleva vaihtoehto liiketoiminnan laajentamiseen ja uusien asiakasryhmien tavoittamiseen. Muutosvaiheessa, ennen hyppyä digitaaliseen ostosten maailmaan, yrittäjää usein mietityttää mistä verkkokaupan perustamisen kustannukset syntyvät ja mitkä tekijät vaikuttava nettikaupan hinnan muodostumiseen. Tässä artikkelissa tarkastelemme verkkokaupan perustamisen merkitystä, hinnoittelua sekä esittelemme Oscarin verkkoliiketoiminnan asiantuntijana.

Verkkokaupan perustamisen merkitys ja lähtökohdat

Verkkokaupan perustaminen tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tavoittaa perinteistä kivijalkakauppaa laajempi asiakaskunta. Digitalisaatio on tehnyt ostamisesta entistä helpompaa ja vaivattomampaa, ja kuluttajat ovat tottuneet tekemään ostoksia verkossa. B2B liiketoiminnassa ei vielä ole samalla kehitystasolla, mutta verkkokaupan tai verkkopalvelun perustaminen alkaa nykypäivänä olemaan välttämätön askel, jolla varmistetaan liiketoiminnan kilpailukyky ja kasvu. Gartner ennustaakin että 80 % kasvua B2B verkossa tapahtuvassa myynnissä.

Verkkokauppa+ERP

Yksi avaintekijä verkkokaupan menestyksessä on tehokas liiketoiminnan hallinta, joka usein ERP (Enterprise Resource Planning) -järjestelmää. ERP-järjestelmä auttaa yritystä hallitsemaan varastoja, tilauksia, taloutta ja muita liiketoiminnan osa-alueita. Yhdistämällä verkkokaupan ja ERP:n, voidaan optimoida prosesseja, tehostaa toimintaa ja tarjota parempaa asiakaspalvelua ja mahdollistetaan, että verkkokauppa tarjoaa aina reaaliaikaista informaatiota niin hinnoista kuin esimerkiksi varastosaldoista.

Verkkokaupan perustamisen vaiheet

Verkkokaupan perustaminen on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Tärkeät vaiheet sisältävät:

1. Liiketoimintasuunnitelma ja markkinointisuunnitelma: Ennen verkkokaupan perustamista on selvitettävä liiketoiminnan tavoitteet ja mitä kohderyhmää erityisesti nettikaupalla tavoitellaan. Markkinointisuunnitelman määrätietoinen noudattaminen auttaa houkuttelemaan asiakkaita verkkokauppaan.

2. Tarvekartoitus: Mieti mitä toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia verkkokauppa tarvitsee? Tämä auttaa varmistamaan, että valittu alusta vastaa yrityksen liiketoiminnallisia tavoitteita ja tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla.

 • Kuinka laaja tuotekirjo on?
 • Kuinka helppoa tuotteiden lisääminen ja muokkaaminen on?
 • Mihin järjestelmiin verkkopalvelu tulisi integroida?
 • Tarvitaanko taustalle ERP?
 • Palveleeko verkkokauppa B2B- vai B2C -asiakkaita, vai molempia?
 • Myyntikanavat. Myyttekö tuotteitanne monissa eri kanavissa, kuten verkkokaupassa, sosiaalisessa mediassa ja markkinapaikoilla. Tämä voi vaikuttaa siihen, kuinka verkkokauppa-alustan on hallittava monikanavamyyntiä ja integroitava eri myyntikanaviin.
 • Tarvitsetteko täysin kustomoidun verkkokaupan, joka heijastaa brändinne ja tarjoaa ainutlaatuisia toiminnallisuuksia vai riittääkö valmis teema ja vähäinen räätälöinti.
 • Tavoitteletteko kansainvälistä kohderyhmää?
 • Turvallisuusvaatimukset, käsittelettekö arkaluonteista tietoa, kuten maksutietoja, verkkokauppa-alustan on täytettävä tiukat turvallisuusvaatimukset ja oltava PCI DSS -sertifioitu.
 • Käyttökokemus ja design: Brändin identiteetti ja käyttäjäkokemus voivat olla yritykselle erittäin tärkeitä. Siksi jotkut yritykset saattavat tarvita verkkokauppa-alustaa, joka tarjoaa laajan valikoiman mukautettavia design- ja käyttökokemusvaihtoehtoja.
 • Skaalautuvuus: Yritykset, jotka odottavat nopeaa kasvua, tarvitsevat verkkokauppa-alustan, joka on skaalautuva ja pystyy käsittelemään suurempia määriä liikennettä ja tilauksia ilman suorituskykyongelmia.
 • Miten verkkokauppa/ verkkopalvelu tukee myyjien työtä ja tuo lisäarvoa asiakkaille esim. Asiakkaiden informaatio- ja jälkimarkkinointikanavana.
 • Kustannukset: Arvioi kuinka paljon olet valmis investoimaan verkkokauppaan, ja valitse alusta, joka sopii budjettiin.

3. Verkkokauppa-alustan valinta: Valitse verkkokauppa-alusta, joka vastaa yrityksesi tarpeita.

4. Projektin toteutus: Verkkokaupan rakentaminen tarvekartoituksen ja projektisuunnitelman mukaisesti.

Mistä nettikaupan perustamisen kustannukset muodostuvat

Verkkokaupan perustamiskustannukset vaihtelevat suuresti riippuen projektin laajuudesta ja vaatimuksista. Hintaan vaikuttavat seuraavat tekijät:

Räätälöinnit ja alustan valinta

Räätälöinnit ovat yksi suurimmista kustannustekijöistä. Jos verkkokauppa-alusta vaatii mittavia muokkauksia vastaamaan yrityksen tarpeita, kustannukset voivat nousta huomattavasti.

Oscar Softwaren palveluvalikoimaan kuuluu kolme erilaista verkkokauppa-alustaa, jotka on suunniteltu erilaisiin tarpeisiin. Valitsemalla sopiva alusta asiakkaan tarpeiden mukaan, räätälöintitarve minimoidaan ja säästetään sekä aikaa että rahaa, kun projektissa ei tarvitse rakentaa kaikkea tyhjästä.

Integraatiot muihin järjestelmiin

Toinen merkittävä tekijä verkkokaupan kustannuksissa liittyy integraatioihin muihin liiketoiminnan järjestelmiin, kuten varastonhallintaan, kirjanpitoon tai asiakkuudenhallintaan. Integraatiot ovat tärkeitä, jotta verkkokauppa voi toimia saumattomasti muiden liiketoimintaprosessien kanssa. Oscarilla ERP-integraatiot ovat valmiiksi rakennettuja, mikä voi vähentää kustannuksia huomattavasti verrattuna räätälöityjen integraatioiden luomiseen.

Oscar Softwarella verkkokauppa on käyttöliittymä ERP:iin, mikä tarkoittaa, että verkkokauppa on aidosti osa liiketoiminta-alustaa eikä integraatiota tarvitse rakentaa. Asiakkaat voivat hyödyntää valmiita liitäntöjä, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Muut kustannukset

Verkkokaupan perustamisen kustannuksiin voi vaikuttaa myös muut tekijät, kuten verkkomarkkinointi, sisällöntuotanto, graafinen suunnittelu, hosting-palvelut ja asiakaspalvelu. On tärkeää ottaa nämä tekijät huomioon suunnittelussa ja budjetoinnissa.

Hintaesimerkkejä erilaisista verkkokauppaprojekteista

Pk-yrityksen pienehkö kauppa ilman räätälöintejä:

Tämä projekti saattaa alkaa jo muutamilla tuhansilla euroilla. Se sisältää yksinkertaisen verkkokauppa-alustan asennuksen, perustoiminnallisuudet ja perusdesignin. Kokonaishinta riippuvat valitusta alustasta ja tarvittavista lisäominaisuuksista, mutta ne voivat jäädä kohtuullisiksi.

Keskikokoinen projekti:

Keskikokoinen verkkokauppa, joka vaatii enemmän räätälöintiä ja integraatioita, voi maksaa useita kymmeniä tuhansia euroja. Tähän sisältyy monimutkaisempi verkkokauppa-alusta, räätälöityjä toiminnallisuuksia, ja mahdollisesti ulkopuolisten kumppaneiden palveluita, kuten markkinointia ja designia.

Iso räätälöity verkkokauppa:

Suuret verkkokaupat, joilla on paljon tuotteita ja monimutkaisia vaatimuksia, voivat maksaa satojatuhansia euroja. Näihin voi kuulua mittavia räätälöintejä, erikoistoiminnallisuuksia, ja laajamittaista integraatiota muihin järjestelmiin.

Pyydä Oscarilta tarjous verkkokaupan perustamisesta

Jos harkitset verkkokaupan perustamista, Oscar tarjoaa sinulle asiantuntemustaan verkkokauppojen rakentamisessa. Oscarilla erilaisia alustavaihtoehtoja, jotka voidaan muokata juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Ole yhteydessä! Sparraillaan yhdessä ja mietitään millainen ratkaisu olisi paras ratkaisu sinun yrityksesi tarpeisiin ja millaisilla kustannuksilla olisi mahdollista päästä haluttuun laajuuteen.

Verkkokauppa-asiakastarinoita:

Oscar T5 toiminnanohjausjärjestelmä ja verkkokauppa tehostaa Tampereen Pirkka-Hitsi Oy:n toimintaa.

Lisätietoja verkkokaupan perustamisesta:

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Saako Oscarilta apua verkkoliiketoiminnan suunnitteluun?

Kyllä, Oscar voi auttaa suunnittelemaan verkkoliiketoiminnan strategian ja tarvittavat toimenpiteet sen toteuttamiseksi.

Mikä verkkokauppa-alusta kannattaa valita?

Verkkokauppa-alustan valinta riippuu yrityksen tarpeista. Oscar voi auttaa sinua valitsemaan sopivan alustan tarvekartoituksen perustella.

Mitä verkkokaupan perustaminen maksaa?

Kustannukset vaihtelevat suuresti projektin laajuudesta riippuen. Oscarin avulla voit saada räätälöidyn tarjouksen, joka perustuu juuri sinun tarpeisiisi.

Miten verkkokauppaa hyödyttää juuri meidän liiketoimintaamme?

Vaikka tuote tai hyödyke ei suoraan olisi helposti verkossa myytävää kappaletavaraa, verkkokaupasta voidaan saada suurta hyötyä myyntiin markkinointiin ja asiakkuuden hoitoon. Oscarin asiantuntijat ovat luoneet useita palveluita, jotka ovat generoineet uutta kauppaa ja uusia asiakkuuksia, tai vastaavasti parantaneet asiakaskokemusta.

Miten perustan verkkokaupan?

Verkkokaupan perustaminen vaatii suunnittelua, teknistä toteutusta ja markkinointia. Oscar voi auttaa kaikissa näissä vaiheissa.

Paljonko Shopify maksaa?

Shopifyn hinnat vaihtelevat paketin laajuuden mukaan. Oscar voi auttaa sinua valitsemaan sopivan suunnitelman ja konfiguroimaan verkkokaupan tarpeidesi mukaan

Verkkokaupan perustaminen on iso askel, mutta se voi tuoda merkittäviä etuja liiketoiminnallesi. Oscarin asiantuntemus ja kokemus voivat auttaa sinua toteuttamaan menestyksekkään verkkokaupan.

Ota rohkeasti yhteyttä Oscariin ja aloita matkasi kohti menestyvää verkkokauppaa!