Jokke-Koneistus vakuutti Oscarin rohkeudellaan muuttaa omia prosessejaan. Meillä on tarjota ähtäriläisyritykselle laaja ERP-järjestelmä, joka on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Lahjoitamme käyttöönottoprojektin Jokke-Koneistukselle osana Lupa Kasvaa -kampanjaa.

Alihankintakoneistukseen erikoistunut Jokke-Koneistus on viime vuosina tehnyt vuosittain investointeja työstökoneisiin, mutta nyt ajankohtaiseksi on tullut myös investoida uuteen toiminnanohjausjärjestelmään.

Ähtäriläisyrityksen vanha ERP-järjestelmä on palvellut hyvin jo parikymmentä vuotta, mutta kasvutavoitteiden saavuttamiseksi tarkempi käsitys omasta toiminnasta alkaa olla tarpeen.

”Haluamme nähdä paremmin konekohtaisia kuormituksia ja toivoisimme, että varastot pysyisivät paremmin ajan tasalla. Tuotannossa on ruuhka-aikoina ollut haasteita ja toimitusajat ovat meinanneet venyä. Paremmalla järjestelmällä saamme toivottavasti paremman käsityksen kuormasta, joka kullakin koneella on”, Jokke-Koneistuksen toimitusjohtaja Kalle Paloneva sanoo.

Oscar Software valitsi Jokke-Koneistuksen valmistavan teollisuuden yrityksenä mukaan viime kesänä käynnistyneeseen Lupa Kasvaa -hankkeeseen, jossa kaksi pk-yritystä saa Oscarin liiketoiminta-alustan käyttöönottoprojektin veloituksetta. Valintaan vaikuttivat niin yrityksen asenne kuin se, että Oscarilla on tarjota konepajalle valmis toimintamalli.

”Jokke-Koneistuksella on innostusta ja rohkeutta lähteä muuttamaan prosessejaan sekä sähköistämään toimintojaan. Lisäksi meillä on mielestämme paras mahdollinen toimintamalli heidän toimialalleen. Teemme järjestelmiä laajasti monelle alalle, mutta konepajat ovat toimintamme ydintä”, kertoo Oscarin projektipäällikkö Sussi Katajisto.

”Meillä on helposti käyttöön otettavissa oleva ratkaisu, joka on hyvin dokumentoitu ja selkeä. Asiakas tietää mitä saa.”

Läpinäkyvyyttä tuotantoon ERP-järjestelmällä

Jokke-Koneistuksen asiakkaat ovat suurimmaksi osaksi kone- ja laiterakentajia. Asiakkaina on isoja vientiyrityksiä ja pienempiä yrityksiä, pääosin Suomessa ja muutama myös Virossa.

”Haemme tasaista kasvua, ja olemme viime vuodet paljon kasvaneetkin. Nyt on oikea hetki uuden järjestelmän käyttöönotolle. Saamme toiminnastamme kokonaiskuvan, mikä mahdollistaa lisää kasvua”, Paloneva sanoo.

Oscarin järjestelmän avulla tehostetaan Jokke-Koneistuksen prosesseja, tuodaan läpinäkyvyyttä ja reaaliaikaisuutta tuotantoon sekä sähköistetään toimintaa. Selainpohjaiset käyttöliittymät helpottavat lattiatason työtä, kun kirjauksia on mahdollista tehdä esimerkiksi puhelimella tai tabletilla.

”Myös tiedolla johtaminen helpottuu. Meillä on tarjota koko paketti, jossa samasta järjestelmästä löytyy koko prosessi avattuna ja kaikki tarvittava raportointiin”, Katajisto sanoo.

Odotukset korkealla

Kalle Palonevan mukaan uudella järjestelmällä on Jokke-Koneistuksen toiminnalle iso merkitys. Odotuksissa on toimiva ratkaisu, joka auttaa niin varastonhallinnassa, kuin konekohtaisten kuormitusten seuraamisessa.

”Toiminnanohjaus pitää tehdä helpoksi ja joustavaksi, kun töitä on paljon ja tavoitellaan kasvua.  Nykyisen järjestelmämme kanssa on välillä melkoista juoksemista hallin ja konttorin välillä, kun tarkistelemme asioita. Uusi järjestelmä varmasti helpottaa tätä.”

Myös Oscarille koko hankkeen ydin on parantaa Jokke-Koneistuksen toiminnan tehokkuutta.

”Ratkaisumme avulla saadaan tehokkaasti käyttöön laaja liiketoiminta-alusta, joka tarjoaa reaaliaikaisen digitaalisen tilannekuvan asiakkaan liiketoiminnasta. Uskomme, että Oscarin liiketoiminta-alusta mahdollistaa asiakkaan liiketoiminnan vahvan kehityksen jatkuvan myös tulevina vuosina”, Katajisto summaa.