Meillä Oscarilla toiminnanohjausjärjestelmä ei jää yksin. Valmistavan teollisuuden tarpeisiin suunniteltu ERP saa kaverikseen paljon muutakin, kokonaisen liiketoiminta-alustan.

ERP eli toiminnanohjausjärjestelmä on terminä monelle jo varsin tuttu, mutta yrityksen liiketoiminnan ohjaaminen ja kasvattaminen on paljon muutakin kuin pelkkä ERP. Siksi me Oscarilla puhumme kokonaisesta liiketoiminta-alustasta, jonka keskiössä toiminnanohjausjärjestelmä tietenkin on.

Kun ERP:n kylkeen lisätään esimerkiksi verkkoliiketoiminnan ja taloushallinnon toimintoja, järjestelmä kattaa kaiken tilaus-toimitusketjun hallinnasta materiaalinhallintaan, laskutukseen ja kirjanpitoon saakka.

Oscarin teollisuuden tarpeisiin suunnitellun liiketoiminta-alustan vakiotoimintoihin kuuluvat:

 • Perusrekisterit
 • Yrityksen johtaminen
  • Tuotanto- ja projektimyynti
  • Asiakkuudenhallinta
  • Taloushallinto ja kirjanpito
  • BI-raportointi
 • Tuotannon operatiivinen johtaminen
  • Hankinta, materiaali- ja tarvesuunnittelu (MRP)
  • Varastonhallinta (WMS)
  • Kapasiteetin suunnittelu ja -ohjaus
  • Automaattinen kuormitus ja ajoitus
  • Alihankinta
  • Tuotannon työjono, -suunnittelu ja -kirjaukset
  • KET- ja jälkilaskenta
 • Verkkoliiketoiminnan laajennettu tilannekuva

Kattava tilaus-toimitusketjun hallinta ERP:llä

Tuotanto alkaa aina jostain tarpeesta kuten esimerkiksi myyntitilauksesta, joka sitten valmistetaan ja lopulta toimitetaan asiakkaalle. Oscarin ERP-järjestelmä yhdistää saumattomasti kaikki logistiikan vaiheet ja tarjoaa niistä reaaliaikaista dataa.

Myynti ja asiakkuuden hallinta

Järjestelmän avulla hallitset myyntiputkea ja asiakkuuksia sekä muita CRM-toimintoja kätevästi. Arki helpottuu, kun kaikki olennainen tieto on yhdessä paikassa ja kaikkien ulottuvilla.

Tilauksien valmistaminen tai kokoonpano

ERP-järjestelmä helpottaa materiaalihallintoa ja hankintaa, projektinhallintaa ja suunnittelua. Reaaliaikaisen seurannan avulla voidaan välttää muun muassa ylivarastointia ja ylimääräisiä kustannuksia. Materiaaleja on aina oikeassa suhteessa tarpeeseen nähden.

Toiminnanohjausjärjestelmä auttaa myös valvomaan sekä tuotannon karkeakuormitusta että hienotason suunnittelua. Päivittäisessä työnjohtamisessa voidaan varmistaa tehokas työjonojen suunnittelu ja myös alihankintaketjun hallinta.

Toimitukset ja jälkilaskelmat

Liiketoiminta-alusta auttaa teollisuuden yrityksiä antamaan mahdollisimman tarkan arvion toimitusajasta ja myös pitämään siitä kiinni. Kun tilaus on valmis, järjestelmä tarjoaa tuotannon jälkilaskelmatiedot helposti saataville, jotta kustannuksia ja keskeneräisen tuotannon arvoa voidaan tarkastella ajantasaisesti. Järjestelmän tarjoama tilannekuva mahdollistaa myös tehokkaan laadunhallinnan.

Verkkoliiketoiminta parantaa asiakaskokemusta

Verkkoliiketoiminnan ajatellaan usein liittyvän perinteiseen verkkokauppaan, mutta myös teollisuuden yritykset voivat hyötyä verkkoliiketoiminnan toiminnoista. Entäpä, jos yrityksesi asiakkaat pystyisivätkin tekemään tilauksia verkosta ja näkemään tilausten etenemisen jopa tuotannossa asti?

Liiketoiminta-alustaan liitettävät verkkoliiketoiminnanpalvelut mahdollistavat erilaisten näkymien tarjoamisen esimerkiksi asiakkaille, kumppaneille ja työntekijöille. Asiakkaat voivat tehdä tilauksia, jotka kirjautuvat suoraan järjestelmään ja näin myynti kuormittuu vähemmän.

Ja mikä parasta, joustava palvelukokemus parantaa myös asiakastyytyväisyyttä. Asiakkaat voivat tehdä tilauksia ja hallinnoida niitä missä ja milloin tahansa.

Integraatiot rikastuttavat järjestelmää

Oscarin liiketoiminta-alustaan kuuluvat myös monipuoliset talous- ja palkkahallinnon palvelut. Alustan avulla ajantasainen taloustieto sekä raportit ovat saatavilla helposti ja nopeasti.

Järjestelmän työajanseuranta tukee palkkahallintoa, sillä työntekijöiden leimaukset on mahdollista toimittaa palkanlaskentaan. Tarvitsetpa sitten reskontraa tai kirjanpitoa, helpotamme arkeasi.

Oscarin liiketoiminta-alusta tarjoaa siis kattavan kokonaisuuden teollisuuden yrityksen liiketoiminnan ohjaamiseen ja kasvattamiseen. Lisäksi Oscar-API mahdollistaa sen, että tarpeen tullen järjestelmää voidaan rikastaa kolmannen osapuolen järjestelmillä. Ulkopuolisia järjestelmiä voidaan helposti integroida saumattomaksi osaksi liiketoiminta-alustaa.

Olipa tarpeesi sitten melkeinpä mitä vain, Oscarin liiketoiminta-alusta tarjoaa täyden valikoiman ominaisuuksia ja palveluita vastaamaan niihin. Kysy lisää asiantuntijoiltamme!