Ajantasainen tieto ja siihen perustuvat päätökset ovat avain yrityksen kasvuun ja kannattavuuteen. Ohjelmistotalo Oscar Software kannustaa pk-yrityksiä ottamaan askeleita kohti digitalisaatiota lahjoittamalla kahdelle yritykselle toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton.

Tiedätkö, mitä yrityksessäsi tapahtuu? Monissa suomalaisissa yrityksissä toiminta nojaa edelleen hajanaisiin tiedostoihin, ja käytössä saattaa olla useita eri järjestelmiä, jotka eivät keskustele keskenään. Turha työ syö kannattavuutta.

“Toiminnan digitalisointi on yrityksille ainoa keino pärjätä kilpailukykyisesti, niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Kaiken tiedon tulee olla koko ajan reaaliaikaisesti nähtävillä, jotta yritys oikeasti tietää, mitä tekee ja millaisia päätöksiä tarvitaan”, ohjelmistotalo Oscar Softwaren myynti- ja markkinointijohtaja Timo Räsänen sanoo.  

Tarkalla liiketoimintatiedolla nähdään esimerkiksi, kuinka paljon työaikaa tietyn tuotteen valmistamiseen käytetään ja mikä tuotteen yksikköhinnaksi muodostuu. Näin kustannuksia on mahdollista optimoida.

Räsänen muistuttaa, että tiedolla johtamisen työvälineet kannattaa laittaa kuntoon ajoissa.

“Taloudessa on meneillään nollakasvun vuosi, ja vuonna 2024 siirrytään varovaisen kasvun aikaan. Nyt on yrityksissä oivallinen aika tarkastella, miten tehokkuuteen, kannattavuuteen ja kasvuun voi vaikuttaa”, Räsänen sanoo.

Tieto liikkumaan liiketoiminta-alustalla

Pk-yritysten tarpeisiin suunniteltu liiketoiminta-alusta tekee arjesta selkeämpää, sujuvampaa ja tehokkaampaa. Järjestelmän käyttöönotto antaa yritykselle ajantasaisen näkymän toiminnasta, ja tietoa on mahdollista jakaa eri käyttöliittymillä eteenpäin.

Liiketoiminta-alusta koostuu toiminnanohjausjärjestelmästä sekä verkkoliiketoiminnasta, ja mukaan voidaan integroida myös kolmannen osapuolen järjestelmiä.  

“Verkkoliiketoiminnan käyttöliittymillä toiminnanohjausjärjestelmän data voidaan näyttää omille myyjille, asiakkaille tai vaikka toimittajille. Jaetun tiedon avulla myös sidosryhmät osaavat ennakoida omaa tekemistään”, Oscarin liiketoimintajohtaja Ilona Leppälä kertoo.

ERP käyttöön veloituksetta

Ohjelmistotalo Oscar Software haluaa auttaa pk-yrityksiä saavuttamaan kasvua ja käynnisti ennennäkemättömän kampanjan. Lupa kasvaa -kampanjassa Oscar etsii valmistavan teollisuuden sekä tukku- ja vähittäiskaupan yrityksiä, joille se lahjoittaa toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) käyttöönottoprojektin.

Hakijoiden joukosta valitaan kaksi yritystä, jotka saavat käyttöönsä Oscarin liiketoiminta-alustan.

ERP-järjestelmävaihtoa pidetään monesti yrityksissä kankeana ja hankalana projektina –täysin turhaan. Kampanjallaan Oscar haluaa yhdessä valittujen yritysten kanssa näyttää, miten käyttöönotto etenee ja millaisia hyötyjä liiketoiminta-alusta yritykselle tuo.

“Käyttöönottoprojektissa on Oscarilta mukana asiantuntijoita, jotka ymmärtävät asiakkaan liiketoimintaa. Asiantuntijamme myös kouluttavat asiakkaan pääkäyttäjät ja prosessien omistajat parhaisiin käytäntöihin”, Oscarin tuotehallintapäällikkö Jari Kuusela sanoo.  

“Projektin etenemistä myös seurataan eri kanavissa. Yrityksille on siis luvassa näkyvyyttä”, Räsänen kertoo.  

Ilmoita yrityksesi mukaan Oscar Softwaren Lupa kasvaa -kampanjaan! Hakuaika 15.9.2023 asti.  

Kampanjakuvia voit ladata STT Infosta.

Lisätietoja: 

Timo Räsänen 

Myynti- ja markkinointijohtaja 

puh. 0500 78 78 78 

timo.rasanen@oscar.fi 

Linkit: 

www.oscar.fi/lupa-kasvaa

www.oscar.fi 

https://www.linkedin.com/company/oscar-software-oy

https://www.facebook.com/oscarsoftware

https://www.instagram.com/oscarsoftware

https://www.youtube.com/user/OscarSoftware

https://twitter.com/oscarsoftware

Lisätietoja yrityksestä: 

Vuonna 2005 perustettu Oscar Software Oy on toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) kehitykseen ja liiketoimintapalvelujen tarjontaan erikoistunut suomalainen ohjelmistopalveluyritys.  

Toiminnanohjausjärjestelmien lisäksi Oscar Software tarjoaa taloushallinnon, verkkoliiketoiminnan sekä IT- ja ohjelmistokehityksen palveluita. Noin 700 asiakasyrityksen joukkoon kuuluu pk-yrityksiä eri toimialoilta (mm. teollisuus, tukkukauppa, huoltoliiketoiminta, palvelut).  

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tampereella. Henkilöstöä Oscar Softwarella on noin 150 henkilöä.