Toimialansa johtaja luottaa Oscariin.

Epsira Oy on Suomen johtava muotoon valettujen EPS-tuotteiden valmistaja. Oscarin ERP-järjestelmään Epsira päätyi vuonna 2010 tarkan harkinnan jälkeen.

Hankkimispäätökseen vaikuttivat eniten kaksi seikkaa: Ensinnäkin kuulin Oscarin asiakkailta hyvää palautetta järjestelmästä ja toiseksi tunsin yhden Oscarin omistajista jo entuudestaan, summaa Epsira Oy:n materiaalijohtaja Raimo Tihveräinen järjestelmähankinnan taustoja.


Eikä Oscarin hankkimista ole tarvinnut katua. Oscar on vastannut hyvin Epsiran vaativan toimialan tuomiin ominaispiirteisiin ja toiminnanohjausjärjestelmään kohdistuviin erityistarpeisiin. Epsiran yli 400 tuotteen tuotevalikoima pitää huolen siitä, että tuotannonohjausjärjestelmältä vaaditaan monenlaista mukautumista, mutta Tihveräinen toteaa Oscarin vastanneen huutoon hyvin.

Tutut, arkipäivän työhön aktiivisesti osallistuvat yhtiön omistajat ja motivoitunut henkilöstö ovat Oscarin vahvuus tänäkin päivänä. Tihveräiseltä Oscar saa kiitosta muun muassa omasta projektipäälliköstä, joka oli vahvasti mukana koko käyttöönottoprojektin ajan ja antoi nopeasti apua, kun jotain kysyttävää ilmeni. Käyttöönotto sujui Tihveräisen mukaan hyvin ja toiminnanohjausjärjestelmän käyttöön päästiin Epsiralla suhteellisen helposti. Tässä helpotti aiemmin käytössä olleet samankaltaiset järjestelmät ja Oscarin nopeasti omaksuttava peruskäytettävyys. Oscar on mukana Epsiran koko toimitusketjussa lähtien varastonhallinnasta päättyen yhdistämään tilitiedot reaaliaikaisesti ERP-järjestelmään pankki-integraation avulla.

Erityistä tarkkuutta vaativat muun muassa Epsiran valmistamat turvallisuustuotteet, joihin kuuluvat sekä pyöräilykypärät että pelastusliivit. Kun tuotteiden valmistuksessa ei saa tulla pienintäkään virhettä ja jokaista valmistuserää on pystyttävä seuraamaan tarkasti, on toiminnanohjausjärjestelmän toimittava luotettavasti joka päivä. Oscarin toiminnanohjausjärjestelmä on taipunut kaikkeen, mitä järjestelmältä vaaditaan. Se muodostaa jatkossakin vahvan pohjan kehittyvälle liiketoiminnalle. Viimeisimpinä kehityshankkeina on otettu käyttöön Oscarin työjanseuranta sekä sähköinen ostolaskujen hyväksyntä – unohtamatta automatisoituja kuljetusliikeyhteyksiä.

Epsira Oy luottaa suomalaiseen ammattitaitoon

Epsira on Suomen johtava EPS-tuotteiden valmistaja, jonka tuotevalikoimasta löytyy ratkaisut rakennus-, turvallisuus- ja pakkausalojen tarpeisiin. Epsiran juuret ulottuvat vuoteen 1962 ja vielä tänäkin päivänä se on perheyritys, joka luottaa suomalaiseen ammattitaitoon. Yhtiön liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa ja se työllistää liki neljäkymmentä alansa ammattilaista.

Epsira valmistaa innovatiivisia rakennusteollisuuden ratkaisuja ja erilaisia pakkauksia. Tärkeimmät osaamisalueet ovat eristäminen sekä elintarvikkeiden pakkaaminen.

Suunnitteletteko toiminnanohjausjärjestelmän vaihtoa? Lataa maksuton ERP-vaihtajan opaskirja!

ERP:stä liiketoiminta-alustaan – kokeneet konkarit kertovat

Teos saa sinut pohtimaan, onko nykyinen toiminnanohjausjärjestelmäsi ajan tasalla. Saatko siitä kaiken nykytekniikan mahdollistaman hyödyn vai voisitko jotenkin tehostaa sen käyttöä? Mitkä merkit kertovat että on aika vaihtaa toiminnanohjausjärjestelmää? Teos antaa myös tärkeää tietoa siitä, kuinka valita sopiva järjestelmä yrityksen käyttöön ja mitä asioita yrityksen järjestelmiä vaihdettaessa tulee huomioida, jotta projekti saadaan ongelmitta läpi.