Oscar Software on mukana Meillä valmistut -kampanjassa, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden opintojen loppuun saattamista työpaikoilla. Oscarilla ohjelmistosuunnittelijana työskentelevä Touko Keski-Sämpi sai tänä keväänä opintonsa päätökseen ja hän valmistui diplomi-insinööriksi Tampereen yliopistosta. Samalla päättyi myös Oscar Akatemia, työn ja opiskelun yhdistävä kehityspolku Oscarilla.

Toukolla, kuten monesti opiskelijoilla, työt houkuttelivat enemmän kuin diplomityön kirjoittaminen, mutta omaan työhön liittyvä aihe sekä diplomityölle varatut työpäivät kannustivat opintojen loppuun saattamiseen. Keväällä Touko otti vielä omaa vapaata diplomityön loppurutistukseen ja kirjoitti työn valmiiksi.

Esitimme Toukolle 10 kysymystä Oscar Akatemiasta, mitä hän vastasi?

Kuinka kauan olet työskennellyt Oscarilla?

Aloitin maaliskuussa 2018 eli hiukan yli kaksi vuotta.

Millaista työtä teet? Mitä yleensä teet päivän aikana tai viikon aikana?

Tuotekehitystä. Web-käyttöliittymien ja palvelinpuolen koodaushommia. Päivät kuluu uusia ominaisuuksia koodatessa tai bugeja korjatessa.

Mitä ainetta opiskelit ja missä?

Tietotekniikkaa TTY:llä, pääaineena ohjelmistotuotanto.

Mitä tutkit diplomityössäsi? Miksi päätit tutkia tätä aihetta?

Työssä tutkittiin rajapintojen hallintaan liittyvää prosessia ja sen mahdollista hyödyntämistä yrityksen nykyisten ja tulevien rajapintojen osalta. Aihe tuli Tuotekehitysjohtaja Ritolan Tommilta ja työlle oli ihan oikeaa kysyntää. Tommi toimi myös työn ohjaajana.

Millaisia tutkimustuloksia sait? Ja mitä tutkimuksesi kertoi?

Konkreettisia tuloksia työstä ei oikeastaan tullut vaan tulokset koostuivat lähinnä erilaisten toteutustapojen vertailusta ja suosituksista kuinka rajapintojen hallinta kannattaisi toteuttaa.

Miten työn ja opiskelun yhteensovittaminen sujui sinun kohdalla?

Muutaman päivän viikosta pyhittäminen opiskelulle riitti itselleni hyvin. Töiden kautta saatu kokemus auttoi huomattavasti opintojen suorittamisessa.

Muuttuuko työnkuvasi valmistumisen jälkeen?

Eipä oikeastaan.

Millaisia ammatillisia haaveita sinulla on? Millaista työtä haluat tulevaisuudessa tehdä?

Kylläpä nämä koodaushommat vielä tuntuvat maistuvan, mutta varmaan joskus tulevaisuudessa olisi mukava siirtyä niin sanotusti “piirtelemään laatikoita” eli suunnittelemaan ohjelmistoja korkeammalla tasolla.

Millainen työpaikka Oscar on?

Oscarilla on mukavaa porukkaa töissä ja täällä pääsee tekemään mielenkiintoisia juttuja.

Olisiko jotain muuta, mitä haluaisit kertoa esimerkiksi opiskelusta, työstä tai työyhteisöstä Oscarilla?

Oscarilta löytyy mukavaa vapaa-ajan toimintaa, kuten oluen pano- ja maistelukerhot. Molemmissa on tullut oltua aktiivisesti mukana. Omia oluita on tullut tehtyä nyt kymmenisen kappaletta.