Puristeteos on 1947 perustettu monipuolinen yritys. Yrityksen alkutaipaleen jälkeen on tapahtunut paljon asioita; uistinten ja sammakkolukkojen valmistuksesta yritys on lähtenyt jopa uhkarohkeasti kehittämään liiketoimintaansa, ja tänään liiketoiminta pitääkin sisällään hengästyttävän määrän asioita sopimusvalmistuksesta omiin tuotteisiin ja asiakasprojekteihin.

Yrityksen veturina toimii Mäenpään yrittäjäpariskunta, Ville toimitusjohtajana ja Outi henkilöstöpäällikkönä. Ville toimii Oscar-yhteistyössä enemmän taka-alalla keskittyen itse oikeanlaisiin asiakkuuksiin, parempaan kauppaan ja tehokkuuden lisäämiseen Puristeteoksen kasvun viitoittamalla tiellä. Oscarin kanssa tiiviimmässä yhteistyössä toimii Outi. Yhteistyö Oscarin kanssa alkoi keväällä 2019, nyt käytössä on koko liiketoiminta-alusta tuotannonsuunnittelusta palkan-laskentaan. Oscar valikoitui kumppaniksi useiden eri järjestelmien vertailun jälkeen.

Outi summaa parin ajatukset siitä, miksi:

–Meille ehdoton ehto kumppanuudelle oli se, että halusimme yhden järjestelmän jonka kautta voisimme pyörittää koko päivittäistoimintaamme taloushallintoa myöten. Oscar tuntui parhaimmalta koska se yhdisti monta eri järjestelmää samaksi, juuri kuten toivoimme. Lisäksi asiakaspalvelun laatu ratkaisi asian Oscarin hyväksi.

– Tavoitteitahan meillä on paljon, ja Oscar yhteistyökumppaninamme olemme suurin askelin menossa kohti niitä. Teemme kaiken isosti, Ville kertoo.

Yhteistyön aloitus ilman notkahduksia

Yrittäjät kehuvat Oscaria erityisesti henkilökohtaisesta otteesta ja täsmällisyydestä yhteistyön alkuvaiheessa:

– Aloitus sujui pääsääntöisesti ihan hyvin. Tietysti aina uutta opetellessa on jotain hankaluuksia, mutta kaikesta on selvitty. Eikä kyykätty yhtään, Outi kertoo pilke silmäkulmassaan.

– Henkilökohtaisuus arvona toteutuu kyllä meille näkyvästi. Palvelu oli hyvin henkilökohtaista, määrittelypäivät olivat täsmällisiä ja sitä kautta pystyttiin rakentamaan juuri meille räätälöityjä systeemejä, eikä mitään yleistä. Kaikki oli hyvin perusteellista ja yksilöllistä ja asiakaslähtöistä. Ja mikä tärkeintä, minkäänlaista tyrkyttämistä ei ollut, vaan meidän tarpeita ja tavoitteita kuunneltiin, ja sen mukaan tehtiin, Ville jatkaa.

Ammattitaitoinen, uudistuva ja luotettava Oscar

Kuvaavien sanojen keksiminen saa monet hiljaiseksi, mutta ei tätä hersyvää pariskuntaa. He kertovat heti että kuvaisivat Oscaria adjektiiveilla ammattitaitoinen, uudistuva ja luotettava.

– Palveluun sisältyvä asiakaspalvelu on täysi kymppi. Minulla on yksi numero johon soittaa, ja yksi sähköpostiosoite, ei mitään kymmenien vaihtoehtojen listaa. Ja apua saan aina heti. Vielä tulee varsin usein kysyttävää, sen verran tuore homma kuitenkin, Outi kiittelee.

– Oscar on vakuuttanut myös halullaan uudistua. Tämän vuoksi meillä on jo ollutkin yksi palaveri Oscarin kanssa, kun heräsi ajatus tarjouslaskenta-palikasta, jolla yritys voisi helposti laskea tarjouksia silloinkin, kun tuotteelle ei ole olemassa hinnastoa, Ville kertoo.

– Tämä on nimenomaan meidän alan juttuja, ja siitä hyötyisi kyllä moni. Oscarilla ei ollut tällaista valmiina, mutta he ovat lähteneet innokkaasti mukaan yhteistyöhön sellaista kehittämään. Se on todella hienoa

Johdetaan tiedolla ei mutulla

Oscarin käyttöönoton myötä Puristeteoksella on onnistuttu poistamaan kaikki päällekkäiset työtehtävät. Ville kertookin, että he ovat pystyneet tehostamaan Oscarin avulla toimiston toimintaa 50 %:lla.

– Oscarin avulla tiedän mihin meidän kannattaa keskittyä ja mikä on meille kannattavaa. Saan järjestelmästä BI-raporttien myötä kaikki tarvitsemani raportit esimerkiksi toimitusvarmuudet, laatupoikkeamat, tavoitteet ja tämän päivän tilanteet. Kaikki ovat valmiita dokumentteja, joten minun ei esimerkiksi tarvitse erikseen valmistautua hallituksen kokoukseen, jolloin säästän tunteja valmistelutöissä, Ville sanoo.

– Oscar on tuonut läpinäkyvyyden meidän tekemiseemme, minkä myötä olemme pystyneet nostamaan meidän tuottavuuttamme huomattavasti. Viime vuonna kasvoimme 29,5 % (2021) samoilla henkilöresursseilla, Ville kertoo.

Järjestelmän tehot näkyvät käyttökatteen kasvussa

Puristeteos aloitti Oscar Liiketoiminta-alustan käytön maaliskuussa 2019. Käyttöönottovuonna yritys ei vielä varsinaisesti hyötynyt uudesta ohjelmasta, vaan hyöty ”valui” järjestelmän rakentamiseen.

Seuraavana vuonna 2020 rakennettiin mittaristoja ja sähköisiä työkaluja, ja yrityksen käyttökate parani 51 %.

– Vuonna 2020 pääsimme jo nauttimaan ohjelman toimivuudesta ja syksyllä aloimme käyttöönottamaan täysin sähköistä tuotannonohjausta, Ville kertoo.

Vuonna 2021 Puristeteoksen koko toiminta oli siirretty sähköiseen ympäristöön ja käyttökate parantunut kahdessa vuodessa 142 %.

– Toimintamme on sähköisen tehokasta ja tuotanto itseohjautuvaa. Tänä vuonna teemme huomattavia parannuksia tavoitteiden ja palautteen automatisoinnin kautta, Ville summaa.

Suunnitteletteko toiminnanohjausjärjestelmän vaihtoa? Lataa maksuton ERP-vaihtajan opaskirja!

ERP:stä liiketoiminta-alustaan – kokeneet konkarit kertovat

Teos saa sinut pohtimaan, onko nykyinen toiminnanohjausjärjestelmäsi ajan tasalla. Saatko siitä kaiken nykytekniikan mahdollistaman hyödyn vai voisitko jotenkin tehostaa sen käyttöä? Mitkä merkit kertovat että on aika vaihtaa toiminnanohjausjärjestelmää? Teos antaa myös tärkeää tietoa siitä, kuinka valita sopiva järjestelmä yrityksen käyttöön ja mitä asioita yrityksen järjestelmiä vaihdettaessa tulee huomioida, jotta projekti saadaan ongelmitta läpi.