NT Liftec Oy on osa tanskalaista Novatech-yhtiötä, joka kehittää ja toimittaa laitteita muun muassa merenkulun tarpeisiin. Oscaria he ovat hyödyntäneet jo lähes 10 vuotta.

– Aluksi Oscar otettiin käyttöön melko kevyesti ja nopealla aikataululla lähinnä taloushallinnon ja varaston osalta. Toiminnan kasvaessa nähtiin välttämättömäksi ottaa järjestelmä niin sanotusti tehokäyttöön. Nykyisin Oscar kattaa ydintoiminnot kirjanpidosta tuotannonohjaukseen. NT Liftecillä suurimpana etuna on pidetty sitä, että kaikki tarvittava tieto löytyy käytännössä yhdestä järjestelmästä helposti.

Oscar-järjestelmä on integroitu myös muihin yritykselle olennaisiin systeemeihin. Esimerkiksi varastorobotti keräilee työlle tarvittavat osat Oscarin työnumeron materiaaliluettelon perusteella automaattisesti. Osaluettelo taas saadaan siirrettyä suoraan PDM-järjestelmästä Oscariin siten, että myös eri versioissa tapahtuneet muutokset löytyvät helposti.

Oscarin väki on saanut kiitosta mm. siitä, että he kuuntelevat hyvin asiakkaan toiveita ja järjestelmää on joustavasti kehitetty yhdessä palvelemaan asiakasta entistä paremmin. Oscar toimii ketterästi vähän haasteellisemmissakin kehitysasioissa ja NT Liftecin omat Oscar-yhteyshenkilöt tuntevat talon tavat jo entuudestaan.

”Oscarin väki kuuntelee hyvin meidän toiveitamme ja olemme yhdessä kehittäneet järjestelmäämme palvelemaan meitä entistä paremmin. Oscar toimii ketterästi vähän haasteellisemmissakin kehitysasioissa.

Juha Pietilä, NT Liftec Oy

Viimeisimpänä kehityshankkeena NT Liftec Oy:n talousosasto otti käyttöönsä Oscar Pankki -integraation, joka virtaviivaisti maksuliikennettä merkittävästi. Viiteaineistot, verkkolaskut, maksuaineistot, tiliotteet, saldotiedot jne. liikkuvat nyt salamannopeasti ilman turhia mutkia nappia painamalla. Lisäksi yhtiö hyödyntää Oscar Talousosasto® -palvelua.

Tulevaisuuden suunnitelmissa ovat Oscarin uudet varastotoiminnot ja tuotannon keräilyä helpottavat Oscarin mobiillit helppokäyttöliittymät, jotka toimivat esim. tableteissa. Samassa yhteydessä hyödynnetään myös viivakoodeja.


NT Liftec Oy suunnittelee ja toimittaa kuljetusjärjestelmiä satamille, konttien terminaaleille ja raskaalle teollisuudelle. NT Liftec on markkinajohtaja ja tunnetaan laajalti innovatiivisena ja luotettavana korkealaatuisten logistiikkatuotteiden ja -ratkaisujen toimittajana. Liftec-tuotteiden tuottavuus on Liftec- kasettisysteemissä, joka parantaa turvallisuutta, kustannustehokkuutta ja korkeaa kuljetustehokkuutta.

Suunnitteletteko toiminnanohjausjärjestelmän vaihtoa? Lataa maksuton ERP-vaihtajan opaskirja!

ERP:stä liiketoiminta-alustaan – kokeneet konkarit kertovat

Teos saa sinut pohtimaan, onko nykyinen toiminnanohjausjärjestelmäsi ajan tasalla. Saatko siitä kaiken nykytekniikan mahdollistaman hyödyn vai voisitko jotenkin tehostaa sen käyttöä? Mitkä merkit kertovat että on aika vaihtaa toiminnanohjausjärjestelmää? Teos antaa myös tärkeää tietoa siitä, kuinka valita sopiva järjestelmä yrityksen käyttöön ja mitä asioita yrityksen järjestelmiä vaihdettaessa tulee huomioida, jotta projekti saadaan ongelmitta läpi.