Verkkokaupan monikielisyys

Myyntiä ilman (valtion)rajoja

Usein suomalaisten verkkokauppojen myyntiä rajoittaa se, että verkkokauppaohjelmisto tukee vain kotimaista myyntiä. Oscar eCommerce -ohjelmiston suunnittelun lähtökohtana on, että kauppaa täytyy pystyä tekemään myös ulkomaille. Käyttöliittymän ja tuotteiden tiedot saadaan asetettua monikielisesti ja eri kohdemaille voidaan määritellä eri toimitustavat ja toimituskulut.

Tällä hetkellä koko ohjelmistosta on suomen-, ruotsin-  ja englanninkieliset versiot. Kaupan asiakasliittymästä on lisäksi norjan- ja venäjänkieliset versiot, eli hallintaliittymä ei toimi näillä kielillä. Uusia kieliversioita saadaan teetettyä kohtuulliseen hintaan tarpeen vaatiessa. Järjestelmä tukee rajatonta määrää eri kieliä samanaikaisesti käytössä.

Käytännössä monikielisyys toimii Oscar eCommerce verkkokauppaohjelmistossa siten, että hallintaliittymässä esimerkiksi tuotetietojen muokkauksessa kielikohtaiset kentät näkyvät moneen kertaan. Tuotenimi-kenttä esimerkiksi näkyy kahteen kertaan siten, että suomenkielisen tuotenimen kohdalla on Suomen lipun kuva ja ruotsinkielisen tuotenimen kohdalla on Ruotsin lipun kuva.

Myös eri valuutat on mahdollista saada näkyviin myyntihintoihin.

Oscar eCommercen ohjelmistolisenssi sisältää yhden kielipaketin (suomi). Lisäkielipakettien asentaminen maksaa 290 EUR + alv 24% per kielipaketti.