Erityisesti lihan käsittelyyn tarvittavien elintarvikealan koneiden ja laitteiden maahantuoja Kevin Alpina avasi uuden verkkokaupan vuonna 2019. Yhdessä Oscar Softwaren kanssa suunnitellun ja toteutetun verkkokaupan avulla myyntiä voidaan laajentaa pientuottajille ja esimerkiksi vähittäiskaupoille, ravintoloille ja metsästysseuroille.

Kevin Alpina on vuonna 1985 perustettu Ylöjärvellä toimiva perheyritys. Tällä hetkellä toiminnasta vastaavat toisen polven yrittäjät. Yksi heistä on Jimy Kevin, joka vastaa varaosista, tarvikkeista ja myynnistä.

– Asiakkaitamme ovat pääasiassa elintarviketeollisuuden toimijat sekä erilaiset pienasiakkaat yksittäisistä toimijoista isompiin yrityksiin, Kevin kertoo.

oscar kevin 5

Helppokäyttöinen ja tyylikäs kokonaisuus

Oscar Softwaren ja Kevin Alpinan yhteistyö keskittyy toiminnanohjausjärjestelmän ja verkkokaupan ympärille. Verkkokauppa on integroituna toiminnan-ohjausjärjestelmään eli kaikki tieto kulkee reaaliaikaisesti yhdessä järjestelmässä – Oscar Liiketoiminta-alustalla.

– Tiedot kulkevat verkkokaupan ja toiminnanohjauksen eri moduulien välillä automaattisesti esimerkiksi varastotilastoihin ja pankkipalveluihin asti. Valmis integraatio verkkokaupan ja toiminnanohjauksen välillä olikin keskeinen tekijä siinä, miksi Kevin Alpina halusi luoda myös verkkokaupan yhdessä Oscar Softwaren kanssa. Halusimme verkkokaupan, josta on mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista ostaa. Tämä oli se lähtökohta. Lisäksi halusimme tietysti, että kauppa on ulkoasultaan tyylikäs ja sitä kautta uskottava, Kevin sanoo.

– Sain kertoa paljonkin omia mielipiteitäni ja ajatuksia siitä, millainen verkkokaupan tulisi olla. Oscar kuunteli nämä toiveet hyvin ja ymmärsi, mitä ajan takaa. Matkan varrella kehitimme asioita yhdessä lisää. En ehkä ole se helpoin asiakas, koska olen aika vaativa, mutta en kuitenkaan tiedä mistään verkkoliiketoimintaan liittyvästä mitään, Kevin naurahtaa.

Asiakaspalvelu reagoi nopeasti

Uusi verkkokauppa, lihatarvike.fi, otettiin käyttöön elokuussa 2019. Kaupan käyttöönottoa ei haluttu kiirehtiä, vaan tehdä kaikki ensin kunnolla valmiiksi. Ensivaikutelmia kun voi tehdä vain yhden – jos mainostaa keskeneräistä, eivät asiakkaat ehkä enää palaa, sitten kun kaikki olisi oikeasti valmista ja toimivaa. Kevin Alpinalle oli tärkeää, että verkkokauppa toimisi ongelmitta myös mobiilisti. Myös mobiiliversion ulkonäkö on siis huolella mietitty ja sen osalta on otettu käyttöön paljon uusia ominaisuuksia.

– Mielestäni valmis verkkokauppamme on hyvä. Tyylikkyys on aina tietysti katsojan silmissä, mutta mielestäni kokonaisuus on hyvä ja yksinkertainen. Tilauksen pystyy tekemään halutessaan vain jättämällä toimitusosoitteen ja tekemällä maksun. Myös tilin luominen ja rekisteröityminen on mahdollista, Kevin kertoo.

– Matkan varrella on ollut tiettyjä ongelmia, mutta niihin on Oscarin puolelta reagoitu aina nopeasti ja hoidettu asia kuntoon. Kun soitan heille, saan heti vastauksen ja oli ongelma mikä tahansa, siihen vastataan nopeasti. Se on hyvä, eikä ollenkaan itsestäänselvyys nykypäivänä. Siksi on hyvä, että on Oscarin kaltaisia yrityksiä, Kevin summaa.

oscar kevin 11

Suunnitteletteko toiminnanohjausjärjestelmän vaihtoa? Lataa maksuton ERP-vaihtajan opaskirja!

ERP:stä liiketoiminta-alustaan – kokeneet konkarit kertovat

Teos saa sinut pohtimaan, onko nykyinen toiminnanohjausjärjestelmäsi ajan tasalla. Saatko siitä kaiken nykytekniikan mahdollistaman hyödyn vai voisitko jotenkin tehostaa sen käyttöä? Mitkä merkit kertovat että on aika vaihtaa toiminnanohjausjärjestelmää? Teos antaa myös tärkeää tietoa siitä, kuinka valita sopiva järjestelmä yrityksen käyttöön ja mitä asioita yrityksen järjestelmiä vaihdettaessa tulee huomioida, jotta projekti saadaan ongelmitta läpi.