Vahva kasvu vaatii useiden kymmenien henkilöiden palkkaamista kuluvan tilikauden aikana

Innovointi, markkinointi ja myynti tuottivat jälleen erinomaisen tuloksen

Oscar Software Oy jatkoi vahvalla ja kannattavalla kasvulla myös tilikaudella 6/2015-6/2016. Liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta yli 20 % kohoten noin 5,9 miljoonaan euroon. Liikevoittoa syntyi noin 0,7 M€, mikä ylitti budjetin selvästi.

- Kulunut tilikausi päättyi erinomaisiin tunnelmiin, sillä touko- ja kesäkuu olivat yhtiömme historian parhaimmat ohjelmiston myyntikuukaudet. Alkuvuodesta oli vielä havaittavissa epävarmuutta markkinoilla. Huhtikuussa henkiset padot alkoivat murtua rytinällä ja epävarmuus väistyi. Edelleen voimistuneet positiiviset signaalit taloudesta antavat erinomaiset lähtökohdat alkaneelle tilikaudelle rikkoa jälleen ennätyksiä, riemuitsee toimitusjohtaja Simo Salminen

Ohjelmistolisenssien myynti kasvoi edellisestä tilikaudesta yli 41 %. Oscar Talousosasto® -yksikön taloudenhallinta- ja liiketoimintapalveluiden laskutus kasvoi reilut 43 % aiemmasta. Tämä osoittaa, että Oscar on muuntautunut onnistuneesti pelkästä ohjelmistotoimittajasta monipuoliseksi ohjelmisto- ja palvelutaloksi.

- Meidän on tarkoitus jatkaa määrätietoisesti palvelu- ja tuotetarjontamme kasvattamista nykyisestä. Suunnitelmissa on sellaisia innovaatioita, joita ei ole vielä markkinoilla nähty. Oma erittäin vahva ohjelmistojemme tuotekehitys tarjoaa meille erinomaiset työkalut palvelutuotantomme käyttöön ja asiakkaidemme kilpailukyvyn kasvattamiseksi, sanoo toimitusjohtaja Salminen.

Oscar panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen, sillä tuotekehityskustannusten osuus on noin 30 % liikevaihdosta. Lisäksi panostetaan entistäkin enemmän markkinointiin ja myyntiin myös ohjelmistotuotannon osalta. Tämä tarkoittaa muun muassa itse kehitettyjä asiakkuudenhallinta- ja markkinointiratkaisuja.

-  Olemme ottaneet vajaa vuosi sitten käyttöömme myynnissä ja markkinoinnissa itse kehitetyt asiakkuudenhallintatyökalut, mikä on tarkoittanut noin viidenneksen parannusta myyntitiimimme tuottavuudessa. Uudet ratkaisut alkavat olla siinä vaiheessa, että niitä aletaan tarjota aktiivisesti myös asiakkaillemme. Ylipäätään nyt on tähänastisen historiamme parhaimmat edellytykset lähteä uuteen tilikauteen, kun tarjouskannan arvo vastaa noin parin vuoden uusmyyntiä, iloitsee myyntijohtaja Jarno Lahtinen.  

Oscar Softwaren henkilöstömäärä kasvoi edellisestä vuodesta reilun neljänneksen kohoten 75 henkeen. Kuluvan tilikauden aikana on tarkoitus palkata useita kymmeniä henkilöitä lisää eri liiketoiminta-alueille Tampereen, Helsingin ja Raision toimipisteisiin. Tavoitteena on rikkoa viimeistään vuonna 2018 10 miljoonan euron liikevaihto.

KATSO AVOIMIA TYÖPAIKKOJA TÄÄLTÄ