Tamar käyttöönotti Oscar Pro:n

Pitkät perinteet omaava Tampereen Markiisi Oy aloitti vuoden alussa uusilla omistajilla ja nykyaikaisella ERP-järjestelmällä

Tamar-markiiseistaan laajalti tunnettu Tampereen Markiisi Oy otti nopealla aikataululla käyttöönsä myyntiä, materiaalihallintoa, tuotantoa ja taloushallintoa palvelevan Oscar Pro -toiminnanohjausratkaisun nykyaikaisena pilvipalveluna. Lisäksi Oscar toteutti asiakkaan toiveiden mukaisen tuotteen myyntirakennekonfiguraattorin.


Kun markiisin ostaja tulee hankkimaan millilleen omien mittojensa mukaista markiisia, tarvitsee myyjän syöttää myyntitilaukselle vain halutut pituus-, leveys- ja korkeustiedot sekä valita mm. kangastyyppi ja asennuksen kätisyys. Tämän perusteella järjestelmä laskee automaattisesti tarvittavan tuorerakenteen ja sitä kautta tilauksen omakustannushinnan. Järjestelmä myös huomioi automaattisesti matriisityyppisen myyntihinnaston.


Tuotantoa varten saadaan välittömästi automatisoidusti mm. profiilien katkaisumitat ja kangasvuotien pituudet asiakkaan mittojen mukaisen markiisin valmistamiseksi. Laskentasääntöjen perusteella järjestelmä päättelee tarvitseeko esim. tietyn leveyden tai pituuden ylittävä markiisi järeämpiä profiiliputkia tai esim. erityyppistä moottoria. Tuotannon tiedonkeruulla valmiin tuotteen toteutunut omakustannushinta saadaan rekisteröityä tilaukselle.


Laadukkaat Tamar-markiisit ovat tuttu näky suomalaisten kotien pihapiirissä ja liikehuoneistojen katseenvangitsijana, sillä yrityksen juuret juontavat aina 1970-luvun alkuvuosiin asti. Uusi Tampereen Markiisi Oy syntyi kun FP-Tamar Oy:n toimiva johto osti aurinkosuojausliiketoiminnan ja perusti yrityksen uudelleen vuoden 2011 alussa.