Saunatalon työt mobiilisti

Tilaukset vahvistuvat ja saunat valmistuvat Oscarin tahtiin

Saunatalo Oy on Suomen suurin saunavalmistaja. Yritys syntyi, kun Oriveden Erikoiselementti ja E-S Saunatalo fuusioituivat. Yrityksen lähes koko avainhenkilöstö vaihtui omistajärjestelyissä. Saunatalon tavoitteena on investoida rohkeasti kasvuun sekä nykyisillä että uusilla markkinoilla. Uusi organisaatiomalli ja tavoitteet asettavat vaatimuksia myös it-järjestelmille.

-Valitsimme toimittajaksi Oscarin, koska halusimme varmistaa, että myös it-sovellukset tukevat kasvutavoitteitamme, kertoo Saunatalon tuotantoja kehitysjohtaja Juha Kananen.

Saunatalolla on käytössä liiketoimintaprosessien ohjauksen ja seurannan laaja järjestelmä Oscar Pro. Oscar Pron avulla tehdään esimerkiksi ostolaskutus, laskujen kierrätys ja maksu, hyväksyntä ja täsmäys. Järjestelmässä hoidetaan myös ostotilaukset sekä varastojen arvojen ja saldojen tarkkailu. Työn vaihtelevuuden, liikkuvuuden ja kahden tehtaan vuoksi on erittäin tärkeää, että esimiehet näkevät koko ajan reaaliaikaisesti projektien vaiheet, menekit, omat resurssit ja myyntikatteet.

Saunatalo on ottanut käyttöönsä mobiilin Oscar eMobile -helppokäyttöliittymän, jota käytetään työtuntien kirjaukseen. Oscar eMobilea voi käyttää niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin. -Työmiehemme kirjaavat tuntinsa järjestelmään suoraan työmaalta. Tieto siirtyy saman tien palkanlaskentajärjestelmään, ja voimme seurata projektien kannattavuutta, Kananen kuvailee.

Kananen kiittelee helppokäyttöliittymän näkymän räätälöintimahdollisuuksia. Kaikki Saunatalon työntekijät eivät puhu suomea äidinkielenään. Järjestelmän pitää olla niin helppo ja selkeä, että kieltä heikommin taitavakin osaa kirjata tuntinsa parilla klikkauksella. -Oscar eMobilen käyttöönotto sujui hämmästyttävän kivuttomasti. Pari viikkoa roikuin enemmän puhelimessa ja korjasin kirjausvirheitä, mutta työntekijät oppivat käytön todella nopeasti.

Myöskin Oscarin väki on ehtinyt jo tekemään vastakauppoja Saunatalon kanssa. Myyntiryhmästä Lahtisen Jarno toteaa Saunatalon upouusilta Uljas-lauteilta, että ”löylyt ovat olleet erittäin miellyttävät ja lauteiden viimeistely suorastaan hivelee silmää.”