Koronavirus- eli COVID-19-pandemia aiheuttaa paljon epävarmuutta niin meillä Suomessa kuin maailmallakin. Tilanne on meille kaikille uusi ja nostaa mieleen kysymyksiä. Vallitsevassa tilanteessa Verohallinto, Finnvera, pankit ja monet muut tahot tulevat nyt yrittäjiä vastaan, jotta epidemia ja sen ehkäisyn aiheuttamat toimet vaikuttaisivat liiketoimintaan mahdollisimman vähän.

Keräsimme muutamia hyödyllisiä linkkejä, joista hakea tietoa.

  

Kaikki koronasta yrittäjille

Suomen Yrittäjien koosteesta löydät yrittäjiin vaikuttavat korona-uutiset, tietoa etätyöstä, karanteenista sekä monesta muusta asiasta, joka voi vaikuttaa yrityksen toimintaan juuri nyt.
https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle
  
Verohallinto tukee yrityksiä

Verohallinnon sivuilta löydät toimintaohjeet tilanteisiin, joissa tarvitset erityisiä maksujärjestelyjä tai esim. muutosta ennakkoveron määrään. Verottaja käsittelee muutoshakemuksia nyt tehostetusti.
https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/verohallinto-tukee-yrityksi%C3%A4-koronatilanteessa/
  
Finnvera auttaa poikkeustilanteessa

Finnvera ilmoittaa, että sillä on mahdollisuus joustaa nykyisten lainojen takaisinmaksussa sekä kasvattaa pk-yritysrahoitusta ja auttaa yritykset yli kriisistä. Lue Finnveran ohjeet, jos teillä on tarvetta takaisinmaksujärjestelyille tai uudelle käyttöpääomalle.
https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille


Taloushallintoliitto tiedottaa aktiivisesti

http://uutiset.taloushallintoliitto.fi/latest_news


Terveyden ja hyvnvoinnin laitoksen (THL) sivuilta löydät ajantasaisen tiedon suosituksista ja koronatilanteesta

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Oscarin toimenpiteitä koronavirukseen (COVID-19) liittyen

Seuraamme tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä ja pyrimme kaikin tavoin suojaamaan asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja työntekijöitämme.

Vähentääksemme viruksen mahdollisia vaikutuksia asiakkaidemme liiketoimintaan olemme ryhtyneet toimenpiteisiin ja päivittäneet sisäistä ohjeistustamme. Tämä tarkoittaa Oscarilla muun muassa etätyöskentelyyn kannustamista ja tapaamisten järjestämistä etänä. Useimpien oscarilaisten työ mahdollistaa etätyöskentelyn, joten suuri osa työskenteleekin seuraavien viikkojen ajan kotoa käsin. Näin varmistamme omalta osaltamme paitsi muiden myös itsemme pysymisen terveenä ja valmiina palvelemaan asiakkaitamme normaaliin tapaan myös poikkeustilanteessa.

Mikäli sinulla, hyvä asiakkaamme, on mitä tahansa kysyttävää toimenpiteistämme, palveluistamme tai yhteistyöstämme, otathan hetimmiten yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi. Voit myös lähettää kysymyksesi Oscarin myyntiin.