OSCARIN TUOTANNONSUUNNITTELUOHJELMALLA RATKAISUJA ASIAKKAIDEN MUUTTUVIIN TOIVEISIIN JA VAATIMUKSIIN

Suomen johtava kivipohjaisia rakennusmateriaaleja valmistava Rudus koki tarvitsevansa tuotannonsuunnittelumuutoksiinsa lisää hallintaa.

Rudus Oy:n laadukkaat ja kestävät tuotteet ovat olleet tunnetusti mukana siellä, missä vastuullista, pitkäikäistä ja viihtyisää ympäristöä on rakennettu. Rudus työllistää suoraan noin 900 henkilöä, jonka lisäksi yrityksellä on aliurakoitsijoita saman verran. Ruduksen juuret ovat syvällä Suomen maaperässä ja sen historia ulottuu yli sadan vuoden päähän, 1800-luvun loppuun. Ruduksella on kunnallisteknisiä tuotteita valmistavia tehtaita viidellä paikkakunnalla: Lohjalla, Tampereella, Oulussa, Lappeenrannassa ja Kurikassa.
 

Entistä parempaa resurssien optimointia

Ruduksen menestyksekäs yhteistyö Oscarin kanssa alkoi jo vuonna 1995, kun myöhemmin Oscariin liiketoimintakaupalla yhdistetyn System Profes Oy:n toteuttama tarjouslaskentaohjelmisto otettiin ensi kertaa käyttöön. Tämän jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon, ja nykyään Ruduksella on käytössään eri toimialoillaan useita Oscarin tuotteita ja palveluita. Esimerkiksi tarjous- ja asiakashallintaohjelmisto Oscar Profin kaivonsuunnitteluohjelmaan Rudus ja Oscar ovat yhteistyössä kehittäneet uuden kokonaisuuden. Ruduksen tuoteryhmäjohtaja Mika Tulimaan mukaan uudella kaivojen tuotannonsuunnitteluohjelmalla voidaan optimoida kaivonvalmistuksen resursseja entistä paremmin. Ohjelma mahdollistaa valmistusprosessien tarkemman aikataulutuksen ja auttaa hallitsemaan muutoksia paremmin, johtuivat ne sitten lisätilauksista, yllättävistä aikataulumuutoksista tai työntekijöiden sairastumisista.
 

Kaivojen tuotantohaasteiden kimppuun

Rudus lähti mukaan kehitysprojektiin, sillä yritys tarvitsi kipeästi tuotantotyökalun, jolla olisi mahdollista hallita asiakkaiden muuttuvia toiveita ja vaatimuksia, jotka vaikuttavat suoraan tuotantoon. Mika Tulimaan mukaan tavanomainen tapaus on tilanne, jossa työmaa on antanut aikataulun sen tarvitsemien kaivojen toimitusjärjestykselle ja -aikataululle. Kun toimitusjärjestys sitten jostain syystä muuttuu ja asiakas haluaa aloittaa betoniputkilinjan rakentamisen eri paikasta kuin alun perin oli suunniteltu, aiheuttaa tämä haasteita kaivojen tuotantoon. Tulimaan mukaan Oscarin ohjelmisto aikatauluttaa kaivoille uuden valmistusjärjestyksen sekä jakaa resurssit siten, että valmistukseen ei jää tyhjäkäyntiä. Samalla ohjelmisto auttaa työnjohtoa muutosten tehokkaassa hallinnassa.


Kohti innovatiivista jatkokehitystä

Ruduksen tavoitteena on aloittaa pian uusi ERP-hanke, joka tarvitsee uusia integraatioita. Jatkokehittäminen juuri Oscarin kanssa on ollut selkeä ja helppo valinta. Tulimaan mukaan oscarilaiset ovat täsmällisiä ja ammattimaisia. – Oscar on kaikin puolin miellyttävä yhteistyökumppani, joka löytää ongelmaan kuin ongelmaan ratkaisun. Reagointi sekä kehitys- että tukiasioihin on ollut nopeaa koko pitkän yhteistyömme varrella. Olemme voineet aina luottaa siihen, että saamme Oscarilta tukea tarvittaessa. Se on ollut meille iso asia.

 

Lue lisää Oscarin asiakkaista uusimmasta OscarIT sidosryhmälehdestämme.