Oscar Pankki-integraatio

Maailman helpointa maksuliikennettä

Viime vuosina on ollut paljon esillä maksuliikenteen siirtyminen vanhasta suomalaisesta LMP-aineistomuodosta kansainväliseen ISO-standardiin pohjautuvaan XML-muotoon. Samaan aikaan on kuitenkin ollut käynnissä paljon suurempi mullistus, jossa pankit ovat luopuneet kokonaan vuosikymmeniä käytössä olleesta supisuomalaisesta PATU -tiedonsiirtokanavasta.
Tämä on korvattu nyt Internetissä yleisessä käytössä olevilla yhteys-, tunnistus- ja salausmenetelmillä siten, että pankki tarjoaa Internetissä niin sanottuja Web Service -palveluja asiakkaidensa käyttöön. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki vanhat PATU-tiedonsiirtoon perustuvat pankkiyhteysohjelmat lakkasivat toimimasta 1.11.2011., ellei pankki sitten erikseen tarjoa siirtymäajan konversiopalvelua.

 Kaikki pankit yhdellä kertaa.

Monipankki -ominaisuudella hoidat kaikki pankit yhdellä kertaa.

 Säästä aikaa. 

Voit säästää 20-60 minuuttia työaikaa päivässä.

 Kasvata tehokkuutta. 

Säästä kuluissa ja lisää yrityksesi tehokkuutta.

Turvallisuus. 

Siirrä pankkiasioinnin tietoturva uudelle tasolle.

Oscar Pankki-integraatio, lempinimeltään PINK tai Pinkki, on ratkaisumme nykyiseen tilanteeseen. Pankki-integraatio on ainutlaatuinen tapa toteuttaa tiedonsiirto toiminnanohjausjärjestelmän ja pankin välillä. Se pohjautuu mainittuihin Web Service -palveluihin ja uusimpiin SEPA XML-sanomastandardeihin. Ominaisuus on saatavissa kaikkiin toiminnanohjausjärjestelmiimme (Pro, Tisma, Center, Ventus).

Oscar Pankki-integraatio suoriutuu kaikista päivittäisistä pankkitoiminnoista, kuten viitesuoritusten hausta, maksatusaineistojen lähettämisestä, verkkolaskujen lähettämisestä ja vastaanottamisesta, tapahtumakyselyistä, tiliotteiden ja valuuttakurssien hausta, saldokyselyistä jne.

Toiminnot ovat äärimmäisen helppokäyttöiset ja nopeat. Esimerkiksi viitesuoritusaineistot haetaan automaattisesti myyntireskontran asianomaiseen toimintaan mentäessä ilman, että käyttäjän tarvitsee tehdä muita toimenpiteitä. Maksatusaineistoa muodostettaessa ohjelmisto varmistaa, että käyttäjällä on oikeus maksatusaineiston lähettämiseen, ja tämän jälkeen yksinkertaisesti siirtää aineiston pankkiin. Tarvittaessa toinen henkilö voi erikseen hyväksyä maksuaineiston lähetyksen.

Kaikki toiminnot tapahtuvat periaatteessa samassa ajassa, joka menisi erillisen pankkiyhteysohjelman pikakuvakkeen etsimiseen tietokoneen työpöydältä! Kaikki pankit (jotka tarjoavat WebService-rajapinnan) hoituvat samalla kertaa, sillä Oscar Pankki-integraatiossa on monipankki-toiminnallisuudet. Tarvittaessa tietyt toimenpiteet voi myös ajastaa tapahtumaan taustalla automaattisesti. Esimerkiksi suoritukset päivittyvät myyntireskontraan itsestään.

Oscar Pankki-integraatio sisältää lisäksi aineistojen nouto -toiminnon, jolla voi hakea sellaisia aineistoja, jotka eivät suoraan liity mihinkään toiminnanohjauksen osa-alueeseen, kuten esimerkiksi XML-tiliotteet, tapahtumakyselyt sekä valuuttakurssit. Lisäksi  pankki-integraatio mahdollistaa ulkoisten ohjelmien, kuten palkanlaskennan tuottamien maksuaineistojen välittämisen pankkiin.

Pankki-integraation lisätoiminnolla onnistuu myös tiliotteen sähköinen tiliöinti. Samalla käyttöliittymällä kuittaantuvat maksuaineistot maksetuiksi, ja lisäksi näkymä toimii linkkinä syntyneille tositteille käsittelyn jälkeen. Käsittelyä helpottaa pankkikohtaisesti järjestelmälle opetettu tiliöinti seurantakohteineen, jolloin käsittelijän vaivoiksi jää lähinnä tarkistaa automaation päättelemä tiliöintiehdotus ruudulta. Toiminto tukee sekä reskontrien välitilikäytäntöä, että suoraa rahatilikirjausta.

Toiminto on erittäin tietoturvallinen. Kaikkiin käytettäviin pankkitoimintoihin voidaan tarvittaessa liittää pakollinen salasanakysely, jolloin toiminnon suorittaminen ei onnistu ilman salasanan syöttöä. Turvallisuusmääritykset voidaan tehdä pankki-/tilikohtaisesti. Kaikesta pankkiasioinnista syntyy lisäksi lokikirja, ja kaikki aineistot arkistoituvat tietokantaan automaattisesti. Aineistot eivät myöskään kierrä työasemien kautta, joten niiden manipulointi on mahdotonta.

Oscar Pankki-integraatio osaa keskustella kaikkien Web Service -palvelut tarjoavien pankkien kanssa. Toiminnallisuudet kehittyvät ja päivittyvät yhdessä toiminnanohjausjärjestelmiemme kanssa sitä mukaa, kuin pankit tulevaisuudessa tarjoavat uusia Web Service -palveluja asiakkaidensa käyttöön.

Kysy miten Oscar Softwaren pankki-integraatio voi hyödyttää yritystäsi. Katso yhteystiedot.

Asiakkaidemme kommentteja Oscar Pankki-integraatiosta:
"Päivittäinen ajansäästö on noin puoli tuntia aiempaan pankkiohjelmaan verrattuna."
"En olisi ikinä uskonut, että tämä voi toimia näin hienosti."
"Hämmästyttävän helppokäyttöinen."
"Tämä on ollut suurin muutos moneen vuoteen reskontran hoidossa."