Oscar kasvatti jälleen myyntiään laajalla rintamalla

Kasvua kiihdytetään vuonna 2016 uusilla ratkaisuilla ja palvelukokonaisuuksilla

 

Oscar Softwaren myynti on kasvanut yhtiön perustamisesta lähtien yli 10 vuotta yhteensä reilut 1 000 %. Kesällä päättynyt tilikausi ei tehnyt poikkeusta, sillä kasvua kertyi edelliseen kauteen nähden yli 25 %. Liikevaihto kohosi 4,9 miljoonaan euroon kannattavuuden pysyessä hyvällä tasolla. Ohjelmistoyrityskartoitus 2015 mukaan ohjelmistoala Suomessa kasvoi keskimäärin 7 %, kun pelialaa ei huomioida. Sen sijaan suurten ohjelmistoyritysten liikevaihto laski.

Myynti kasvoi erityisen voimakkaasti Oscar Talousosasto® -palveluissa, joissa kasvu oli noin 60 % edelliseen tilikauteen. Kyseisten palveluiden tarjoaminen alkoi 2011-2012 tilikaudella, josta kasvua on kertynyt yli 700 %. Tällä hetkellä kyseisten palveluiden parissa työskentelee jo 15 henkeä.

- Talousosastomme menestys on yllättänyt meidät. Uskoimme ERP-järjestelmään tiukasti integroidun taloudenhallintapalvelun kiinnostavan kovasti, mutta näin suuri suosio on asettanut meille positiivisia haasteita. Tämä rohkaisee laajentamaan edelleen palveluntarjontaamme. Tulemme esittelemään palvelukokonaisuuksia, joita ei ole perinteisesti nähty ohjelmistotalolta, toteaa toimitusjohtaja Simo Salminen tyytyväisenä.

Tekniikan ja asenteiden kehitys on näkynyt asiakkaiden siirtymisenä paikallisasennuksista pilviratkaisuihin, joiden myynti kasvoi 40 % edelliseen tilikauteen verrattuna. Samaan aikaan perinteinen ohjelmistojen lisenssimyynti kasvoi 22 %, jota voidaan myös pitää erinomaisena tuloksena kovassa kilpailutilanteessa.  

- Toiminnanohjausratkaisuiden myynnissä suuri valtti on tuotevalikoimamme kattavuus myös perinteisen tilaus-tuotanto-toimitusketjun ulkopuolella. Kohdeyrityksemme haluavat ratkaisun yhdeltä luukulta. Aiemmin tämä koski erityisesti pienemmän pään yrityksiä, mutta nyt myös keskisuuret yritykset haluavat korvata jopa yli kymmenen erillistä järjestelmää yhdellä kokonaisuudella, kertoo myyntijohtaja Jarno Lahtinen.

Alkava vuosi 2016 näyttää erittäin positiiviselta, sillä tarjouskanta on ennätyksellisen suuri ja useita merkittäviä toimitussopimuksia on neuvotteluvaiheessa parhaillaan. Parempiin aikoihin on varauduttu myös rekrytoinneille, sillä oscarilaisten määrä on jo 70 henkeä. Henkilöiden palkkaus tulee jatkumaan myös ensi vuonna voimakkaana.   

- Kyllähän se vain niin on, että yksityiset yritykset nostavat tämän maan nykyisestä suosta. Oscar Software on ollut näissä talkoissa jo mukana jonkin aikaa. Haluamme olla jatkossa entistä suuremmalla panoksella mukana parantamassa yritystemme kilpailukykyä, sillä kannattava kasvu on parasta yhteiskuntavastuuta yhdistettynä kasvolliseen omistajuuteen, paaluttaa toimitusjohtaja Salminen.

Tavoitteena on, että 2018 mennessä yhtiön liikevaihto tuplataan. Kasvua haetaan kotimaan markkinoiden lisäksi ulkomailta, jonne on jo saatu lupaavia suoria kauppasopimuksia solmittua. Kasvun moottoreina ovat myynnin ja markkinoinnin sekä laajan valikoiman lisäksi vahva oma tuotekehitys, johon panostetaan kuluvanakin tilikautena lähes 30 % liikevaihdosta.

 

Lisätietoja:
 
Toimitusjohtaja
Simo Salminen
050 308 1050, simo.salminen(a)oscar.fi

Myyntijohtaja
Jarno Lahtinen
010 820 1004, jarno.lahtinen(a)oscar.fi