Kontram Oy arvostaa omaa yhteyshenkilöä ja tekemisen ripeyttä

Vuoden 2012 loppupuolella alettiin automaatio- ja mittaustekniikka-alan yrityksessä, Kontram Oy:ssä kartoittaa uutta toiminnanohjausratkaisua. Ison toimittajan kankeaksi käynyt järjestelmä haluttiin vaihtaa yhteistyökykyisemmän kumppanin ketterämpään ratkaisuun.

Kontramin laatupäällikkö Kirsi Auranen tiimeineen kartoitti Suomesta 13 toiminnanohjausratkaisujen asiantuntijaa ja valitsi näistä kolme lähempään tarkasteluun. Monipuolisten referenssien, ystävällisen henkilökunnan ja palvelukykylupaustensa ansiosta Oscarin arvoiseksi ratkaisuksi valikoitui – kukapa  muukaan – kuin Oscar Software.

"Meillä oli selkeät kriteerit toimittajalle. Halusimme aiempaa pienemmän talon, jolle olisimme aidosti arvokas asiakas juuri tämänkokoisena ja -tyylisenä organisaationa. Korostimme valinnassa kehitys- ja palvelukykyä ja luotimme intuitioomme siitä, että meitä tultaisiin palvelemaan hyvin", kiteyttää Auranen.

Kontramin koko yli 60-henkinen organisaatio prosesseineen on kytketty Oscar ERP -ratkaisuun, jota laajennetaan ja jatkokehitetään parhaillaan.

"Tällä hetkellä meillä on tulossa CRM-ratkaisu, varaston automatisointi, huoltomodulin kehittäminen, reklamaatiokirjausten parantaminen sekä ostolaskujen kierrätys ja myöhemmin eKauppa. Virtasen Markun johdolla muun Oscar-tiimin kanssa on ollut ilo tehdä töitä," Auranen iloitsee.

Kontramissa arvostetaan erityisesti omaa yhteyshenkilöä ja tekemisen ripeyttä. Aurasen mukaan myös Oscarin help deskiä on hyödynnetty onnistuneesti useita kertoja.

”Koulutuksen tärkeyttä ei voi vähätellä”

Kontramissa on panostettu runsaasti toiminnanohjausjärjestelmän sisäiseen käyttöön. Aluksi kaikille pidettiin ryhmissä peruskoulutus Oscarin käytöstä. Nyt koulutusta tarjotaan etenkin järjestelmän pääkäyttäjille, jotka kouluttavat muun henkilökunnan.

Ajankohtaisia asioita seurataan jatkossa Oscar Wikistä, jonka toivotaan päivittyvän tulevaisuudessa vielä useammin. Kaiken kaikkiaan vuonna 1966 perustetun Kontramin toiminnanohjausratkaisut ovat tällä hetkellä varsin mukavasti mallillaan. Luotettavan kumppanin kanssa on hyvä suunnata kohti tulevaisuuden haasteita.