Oscar Softwaren Jukka Halosalo valittiin Vuoden Yrittäjäksi 2015 – kyläkauppiaan pojasta menestyjäksi


Tamperelainen KTM, ekonomi, HHJ Jukka Hakosalo on valittu Vuoden Yrittäjä 2015 –palkinnon saajaksi. Valinnan teki Tammerkosken Yrittäjät ry, joka on Suomen suurin yrittäjäyhdistys.

Jukka Hakosalolle työnteko ja yrittäjyys on tuttua jo pienestä pitäen. Hänen uransa alkoi vanhempiensa omistamassa K-kaupassa erilaisissa tehtävissä. Tämän jälkeen Hakosalo kokeili siipiään talouspäällikkönä ja myyntipäällikkönä. Yrittäjyys kuitenkin vei pidemmän korren ja hän aloitti yli 30 vuoden yrittäjyyden polkunsa maahantuonnin, ohjelmistojen ja rakennustoiminnan parissa. Ja matka jatkuu edelleen.

Jukka Hakosalo on todellinen sarjayrittäjä. Yrittäjyyden 30 vuoden taipaleelle on tarttunut mm. oma yritys TietoJukka Oy yritysohjelmistojen parissa sekä TH Toolsin toimitusjohtajuus, osakkuus sekä myöhemmin hallituksen puheenjohtajuus. Hakosalo on ollut Muovix Oy:n perustajaosakkaana, sekä Tampereen Tilitoimisto Oy:n osakkaana ja toimitusjohtajana sekä myöhemmin hallituksen puheenjohtajana. Ominaispiirteenä yritystoiminnassa on ollut liiketoiminnan kasvattaminen.

Vuonna 2005 Hakosalo perusti Oscar Software Oy:n, jolloin Oscarilla oli viisi henkeä. Sittemmin Oscar Software on kasvanut rajusti Hakosalon toimitusjohtajuuden ja hallituksen puheenjohtajuuden siipien alla.

Kymmenen toimintavuoden aikana Oscar Software on kasvanut merkittäväksi suomalaiseksi ja tamperelaiseksi ohjelmisto- ja palveluyritykseksi. Yhtiön kehittämiä ohjelmistoja käyttää päivittäin yli 550 yritystä reilussa 10 eri maassa. Tällä hetkellä Oscar Software työllistää alati kasvavaa lähes 70 hengen joukkoa. Hakosalo on ottanut yhtiökumppanikseen yrityksen seitsemän avainhenkilöä, joiden hallussa Oscar Software kasvaa ja kehittyy aktiivisesti. Kuluvana vuonna Kauppalehti valitsi Oscar Softwaren Huippuyritykseksi. Vastaavaa kunniamainintaa ei ole saanut kuin muutama yritys.

Nyt Jukka Hakosalo on aloittanut kehittämään Oscarin lisäksi Saunatalo Oy:n toimintaa. Yrittäjyytensä aikana Jukka Hakosalo on onnistunut menestyksekkäästi kasvattamaan ja kehittämään yrityksiä, joiden toiminnassa on ollut mukana, suurella ammattitaidolla sekä humoristisella ja nauravaisella tavallaan.

Katso tästä videolta Jukan mietteitä.

Lisätietoa:

Oscar Software Oy
Jukka Hakosalo  
0400 410 361
jukka.hakosalo@oscar.fi

Tammerkosken Yrittäjät 
 Juha Turunen 
010 835 8510
tammerkosken@yrittajat.fi
www.tammerkoskenyrittajat.fi