IoT – esineiden internet

Laita liiketoimintajärjestelmät keskustelemaan laitteidesi kanssa

Esineiden internet tarkoittaa muun muassa sitä, että laitteet pystyvät aistimaan ympäristöään ja viestimään tai toimimaan aistimansa perusteella älykkäästi. Toimintaan tarvitaan antureita, ohjelmistoja sekä tietoliikenneyhteyksiä, jolloin syntyy tietoa, jota jalostamalla voidaan muun muassa ennakoida ja automatisoida työvaiheita.

Oscarin kanssa tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että laitteilta tai antureilta saatavaa tietoa tuodaan ERP-järjestelmään tai toisin päin. Esimerkiksi tuotantolaitoksessa koneiden käynti- ja tahtitietoja saadaan tuotua automatisoidusti tuotannon työnumeroille valmistuneiden kappaleiden muodossa. Tuotantolinjoja voidaan myös tällä tavoin valvoa ja poikkeamiin puuttua.  Vastaavasti toiminnanohjausjärjestelmästä voidaan tuoda tuotantokoneelle ohjaustietoja.

Huoltoesimerkissä laitekannan toiminnasta voidaan tuoda ERP-järjestelmään tietoa, joka voi indikoida huolto- tai korjaustarpeesta. Laite voi olla kokonaan rikki tai sitten sen käyttöaika viestii määräaikaisen huoltotoimenpiteen tarpeesta.

Oscar-järjestelmällä on valmius keskustella suoraan eri laitteiden kanssa toteutettavien liittymien avulla. Tarjoamme myös täysin langatonta Oscar TreLab -anturointiteknologiaa, joka soveltuu myös vanhempien laitteiden kanssa käytettäväksi. Tällä tavoin esimerkiksi vanhat tuotantolaitteet saadaan liitettyä verkkoon.  

Mikäli näköpiirissäsi on tarve, johon automatisoitu esineiden internet voisi tuoda ratkaisun, niin ole yhteydessä Oscarin myyntiin.

 

Pyydä lisätietoa