Oscar Ostolaskujen kierrätys

Sähköinen ostolaskunkierrätys tehostaa rahaprosessia 

Oscar Ostolaskunkierrätys automatisoi ja nopeuttaa ostolaskujen hyväksymisprosessia merkittävästi. Ostolaskun hyväksyjät saavat itseään koskevasta laskusta sähköisen viestin, jota klikkaamalla laskua pääsee tarkastelemaan ja edelleen hyväksymään tai laittamaan selvitykseen hiirtä klikkaamalla. Viestin saa myös sähköpostiin.

Toimittajan taakse on mahdollista määrittää oletushyväksyjät, jolloin hyväksymisprosessi nopeutuu entisestään. Laskun hyväksyminen voi tapahtua myös esim. matkapuhelimen avulla helppokäyttöliittymän kautta.

Paperisen ostolaskun käsittelyn kustannus laskua kohti on eri tutkimusten* mukaan 20-100 €/kpl. Sähköisen hyväksynnän ja täsmäyksen avulla tämä kustannus tippuu murto-osaan aiemmasta.

Sähköinen ostolasku on mahdollista täsmäyttää ostotilaukseen, jolloin Oscar tarjoaa laskun hyväksyjälle automaattisesti kyseisen toimittajan avoimia ostotilaisrivejä täsmäytettäväksi laskuun. Tämä mahdollistaa helposti myös koontilaskun kohdistamisen useammalle eri ostotilaukselle. Tämä on hankalaa, mikäli on käytössä ERP-järjestelmän ulkopuolinen kierrätysjärjestelmä.

Paperiset ostolaskut on mahdollista ohjata Oscarin skannauspalveluun, joka tulkitsee laskujen avaintiedot sähköiseen muotoon. Tällöin niitäkään ei tarvitse syöttää manuaalisesti ostoreskontraan. Laskut löytyvät liitteineen helposti Oscarin tietokannasta vuosienkin päästä. Hyväksyttyjen laskujen maksatus hoituu salaman nopeasti Oscar Pankki-integraation avulla. 

Kysy lisää miten Oscar voisi tehostaa ja helpottaa sinun yrityksesi taloushallintoa.

* J. Lahtinen 2007, T. Peiponen 2008