Tarkkuusmekaniikan valmistaja vaatii tuotannonohjausjärjestelmältäkin tarkkuutta

Oulussa toimiva Mectalent valmistaa tarkkuusmekaniikkaa 65 hengen voimin. Voimakasta kasvua hakevan yrityksen toimitusjohtaja Tapio Harila kilpailutti toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmän, jotta liiketoiminta voisi kehittyä.

35 vuotta tarkkuusmekaniikkaa valmistanut Mectalent saattaa olla yrityksenä tuntematon, mutta heidän alihankintana valmistamansa tarkkuusmekaniikka ja kokoonpanot löytyvät usein arvostettujen brändien tuotteista. Tärkein liiketoimintaalue on new tech eli uudet teknologiat, josta hyvänä esimerkkinä on Nokian virtuaalitodellisuuskamera
OZO.

Kahden muun tärkeän toimialan eli lääketiedetekniikan ja puolustusvälineteollisuuden asiakkaina ovat muun muassa GE Healthcare ja Patria. Tuotannonohjaus on hyvin nopeaa ja dynaamista, mikä asettaa korkeat vaatimukset myös toiminnanohjausjärjestelmälle.

Tuotannonohjauksella kovat vaatimukset

Harila näki, että edellinen ERP ei enää palvellut Mectalentin liiketoiminnan prosesseja tarpeeksi.– Tarvittiin ratkaisu ja kumppani, jotka pystyvät tukemaan yrityksemme kasvua ja liiketoiminnan kehitystä. Suurin haaste oli tuotannonohjauksessa, joka on toimialallamme erittäin dynaamista ja nopeaa. Valmistamme samanaikaisesti tuotteita koneistamalla ja kokoonpanemme isojakin kokonaisuuksia. Näiden kahden eri prosessin yhdistäminen on suhteellisen haastavaa, toteaa Harila.

Yhteistyö Oscarin kanssa aloitettiin keväällä 2015 ja ratkaisu saatiin käyttöön tammikuussa 2016. Mectalentilla on käytössään muun muassa Oscar Pro -tuotannonohjausjärjestelmä, Oscar eMobile -helppokäyttöliittymä varastossa ja tuotannossa, Oscar Työaika kulunvalvonnassa sekä Oscar Talousosasto®:n palveluita, kuten ostolaskujen skannaus, verkkolaskujen välityspalvelut ja myyntilaskujen postitus.

Tukea ja asiantuntijuutta

Valintaan vaikutti tarjottu kokonaispaketti. Kilpailutusvaiheessa mectalentlaiset kävivät kysymässä eräältä Oscarin asiakkaalta, kuinka homma on toiminut, miten eteen tulevat tilanteet on hoidettu ja millaista tuki on ollut. Oscarilta saatava tuki olikin merkittävä asia valinnassa, samoin jatkuva kehitys. Uusien teknologioiden parissa työskentelevä yritys haluaa myös omien kumppaneidensa olevan oman alansa kehityksen kärjessä.

Myös selkeys, visuaalisuus ja helppolukuisuus olivat vaatimuksina järjestelmää valitessa. Harila on nykyisin sovelluksen rivikäyttäjä seuraten muun muassa tuotannon tehokkuutta raportointityökalujen avulla. – Tärkeimmät tunnusluvut täytyy nähdä yhdellä vilkaisulla, Harila linjaa.

Iso muutos toi myös haasteita

Yksi tärkeä järjestelmänvaihdoksen myötä haluttu parannus liittyi jäljitettävyyteen ja erien seurantaan. – Medical-sektorilla on hyvin tarkat määräykset tuotteiden jäljitettävyydestä, dokumentoinnista ja erien seurannasta. Oscarin myötä seuranta on viety nimiketasolta erä- ja yksilötasolle, tarkentaa Harila.

Aikaisemmin käytössä ollut järjestelmä oli niin erilainen, että Mectalentin piti tehdä muutoksia myös prosesseihin ja toimintatapoihinsa. Harila myöntää, että tämä aiheutti haasteita projektin alussa. Nykyään yhteistyö pelaa kuitenkin mainiosti ja kiitosta saavat erityisesti projektissa mukana olleet henkilöt. – He ovat pystyneet haastamaan meitä oikeanlaisilla kysymyksillä ja ymmärtämään mitä tarvitaan, että liiketoimintaa saataisiin tehostettua. Heiltä on saatu myös tärkeitä neuvoja siitä, mitä ratkaisumalleja sovellus tarjoaa.

Vaikka käyttöönotto saatiin päätökseen jo vuoden alussa, yhteyshenkilön kanssa tavataan Skypen välityksellä edelleen kahden viikon välein. Puolivuosittain tavataan kasvotusten isommalla porukalla. Harila tietää, että yhteistyön on oltava aktiivista puolin ja toisin, jotta liiketoimintaa voidaan kehittää. – Ollaan tyytyväisiä tehtyyn ratkaisuun, Harila päättää haastattelun.