Laajat ja vakaat järjestelmät liiketoiminnan tukena

Traktoreiden kytkentälaitteita valmistavan LH Lift Oy:n käyttöön on vuosien varrella kertynyt Oscarin liiketoiminta-alustaratkaisuja laaja-alaisesti verkkokaupasta aina suunnitteluohjelmien integraatioihin.

 
Kilpailukykyisin ja soveltuvin palvelupaketti
 
Yli 40-vuotias suomalainen perheyritys LH Lift valmistaa vetokoukkuja sekä kolmipiste- ja etunostolaitteita traktoritehtaille. Suomen ja Kiinan toimipisteiltä liiketoimintaa pyörittävän yrityksen asiakaspeitto kattaa AGCO:n lisäksi myös useita pienempiä valmistajia sekä jälkimarkkinatoimijoita Euroopassa ja Kiinassa.
 
LH Liftin materiaali- ja IT-päällikkö Eero Viikki kertoo yhteistyön Oscarin kanssa saaneen alkunsa jo 2000-luvun vaihteessa, kun yritykselle heräsi tarve päivittää aikaisempi pienemmän ohjelmistotalon toimittama toiminnanohjausjärjestelmä laajempaan ja vakaampaan.
 
– Oscarin ratkaisut olivat meille se sopivin ja hinnaltaan kilpailukykyisin vaihtoehto viimeisellä kierroksella olleiden kolmen eri toimittajan järjestelmistä, toteaa Viikki.
 
Monipuolisia integraatioita
 
Kehitysprojekteissa ja pääkäyttäjänä toiminut Viikki jatkaa, että vuosien varrella Oscarin palveluita onkin kertynyt todella laaja-alainen paletti.
 
– Oscarin liiketoiminta-alustasta käytämme huoltoa lukuunottamatta lähes kaikkia toimintoja.
 
Ulkoistetun taloushallinnon ja palkanlaskennan tueksi on liittymiä, Oscarin verkkokauppa sekä tuoreimpina käyttöönotetut työajanseuranta ja mobiilit käsipäätteet inventointeja ja materiaalin vastaanottoja varten.
 
Liiketoiminnan kannalta tärkeitä ovat myös integraatiot erilaisiin suunnitteluohjelmiin. PDM-integraation avulla tuoterakenteet
pystytään tuomaan järjestelmään suoraan eri suunnitteluohjelmista, ja EDI-liittymä mahdollistaa sujuvan tiedon kulun
kauppakumppaneiden välillä.
 
Ajan hermoilla olevaa kehitystä
 
Yhteistyö Oscarin kanssa on Viikin mukaan ollut aktiivista ja tiivistä vuosien varrella. Asioita ei ole jätetty lepäämään paikoilleen, vaan ohjelmistot ovat kehittyneet jatkuvasti.
 
– Kyllä se näkyy, että Oscar kasvaa ja kehittyy. Vaikka kasvu tuo myös omat haasteensa, ovat he hyvin ajan hermoilla. Oscarilaisilla on ammattitaitoinen ja sitoutunut porukka kasassa.
 
Asiakkuuteen ja sen kehitykseen tyytyväinen ollut Viikki kertoo, että ongelmanratkaisutilanteiden ohella Oscarin yhteyshenkilöitä on tavattu myös toimiston ulkopuolella vapaa-ajan toiminnan merkeissä. Tämä kuvastaa Viikin mukaan mukavia yhteyshenkilöitä ja hyvin toiminutta yhteistyötä.